Öğretmenler geleceğin mimarıdır

Öğretmenler geleceğin mimarıdır
24 Kasım Öğretmenler Günü, yurdun her yerinde olduğu gibi Karacabey’de de kutlandı. Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törene, Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde devam edildi.
Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’nin organize ettiği ve Edebiyat Öğretmeni İbrahim Akbaş’ın sunumunu yaptığı programa, Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Galip Erbil, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Gençlik Spor Müdürü Şaban Bayraktar, Sağlık Grup Başkanı Dr. M.Kutsal Altıntaş, Milli Eğitim Şube Müdürleri İsa Aydemir ve Emin Dingin, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda öğretmen katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, stajyer öğretmenler adına konuşan Karacabey Lisesi Edebiyat Öğretmeni Murat Şen, Atatürk’ün çizdiği yolda ilerlemeyi kendilerine rehber edindiklerini vurguladı. Şen, gönül eri olduklarını belirterek, “Öğretmenliğin ne kadar kutsal bir görev olduğunun bilincindeyiz. Öğrencilerimizi bu ülkeye faydalı bireyler olarak yetiştirmek en büyük hedefimiz. Bizden daha tecrübeli öğretmenlerimizin tavsiyeleri doğrultusunda bu kutsal görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Emekli öğretmenler adına Karacabey Anadolu Lisesi’nden emekli olan Mustafa Orhan, öğretmenlere Atatürk’ün ışığından yürümelerini öğütlediğini dile getirerek, “Öğretmenlerin birleştiği bu kutsal günde, Atatürk’ün gösterdiği aydınlık yolda görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Emekli olsak da bundan sonraki hayatımızda eğitimci kimliğimizi asla kaybetmeyeceğiz. Bu iş gönül işidir. Öğretmenler, yeni nesilleri, geleceğe hazırlayandır. Bu gün tüm öğretmenlerimize kutlu olsun” diye konuştu.
Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan da, günün önemini belirten konuşmasında, en mutlu günlerden birini yaşadıklarını kaydederek, “Bugün kutsal bir mesleğin mensuplarına milletçe en büyük şükranın sunulduğu bir öğretmenler gününü gururla ve çoşkuyla kutluyoruz. Milletçe en mutlu günlerimizden biri olan bu günde, kendilerine çok şey borçlu olduğumuz öğretmenlerimizi saygıyla selamlamayı onurlu bir görev sayıyorum. Biz bir aileyiz. Bizim ailede güne erken başlanır ve gündem çok yoğundur. Kol kola, kafa kafaya omuz omuza bir dayanışmadır bizimkisi. Biz bize benzeriz, kimsede benzemez bize. Türk öğretmeni hukukun üstünlüğü ilkesine, demokrasinin faziletine inanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında, karşılıklı sevgi, saygı, hoşgörü ve güven ortamında öğretmenlerimizin başarılı bir yıl geçirmesini diliyorum. Yolunuz açık, alnınız ak, yüzünüz ve gönlünüz pak olsun” dedi.
Konuşmaların ardından, Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan Ezgi Asa ve Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’nden Alaattin Dal “Öğretmenler Günü” nedeniyle okudukları şiirler, öğretmenlerinden büyük alkış aldı.
Daha sonra, Endüstri Meslek Lisesi Beden Eğitimi Öğretmenlerinden Ayhan Sağlam ile Uluabatlı Hasan İlköğretim Okulu Beden Öğretmeni M.Akif Turhan’ın yönetiminde, mesleğine yeni adım atmış genç öğretmenlerin yemin töreni düzenlendi.
Genç öğretmenler; Biyoloji Öğretmeni Semra Ercan, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Murat Şen, Sınıf Öğretmeni Necati Tok, Bilgisayar Öğretmeni Yakup Aras, Muhasebe ve Finansman Öğretmeni Recep Karakuzu, Çocuk Gelişimi Öğretmeni Gülizar Düzgün ile Müzik Öğretmeni Nazlı Ömek’in heyecanları gözlerinden okundu.
Emekli öğretmenler unutulmadı
Karacabey’de öğretmenliklerini tamamlamış ve emekliye ayrılmış öğretmenlere, Kaymakam Dursun Balaban tarafından, hizmet şeref belgesi ve plaket verildi. Kaymakam Balaban, “Böylesine kutsal bir görevi, uzun yıllar başarıyla yerine getirmiş, öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Onların emekli olması, yaşlandıkları anlamına gelmez. Hepsi hala genç ve dinamik. Bundan sonrada, geleceğe ışık olacaklarına inanıyorum” diye konuştu. Emekliye ayrılan öğretmenler; Necdet Çeki, Saniye Müşerref Bayramoğlu, Kani Bereket, Turhan Karaca, Aysun Özyurt, Mustafa Orhan, Fikret Şara ve Mustafa Çiftçi hizmet şeref belgesi ve plaketlerini, Kaymakam Dursun Balaban’dan alırken duygulu anlar yaşandı.
24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ilköğretim okulları arasından yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Galip Erbil ödüllerini sundu.
Milli Eğitim Müdürlüğü Lig Heyeti Sekreterliği tarafından, Öğretmenler arası Kaymakamlık Kupası voleybol, masa tenisi ve satrançta dereceye girenlere ödülleri Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan tarafından verildi.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen öğretmenler günü, müzik öğretmeni Ayşen Uçar öncülüğünde, tüm konukların katılımıyla söylenen ‘Öğretmen Marşı’ ile sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.