Öğretmenevi’nde soygun ve talana izin vermeyiz!

Öğretmenevi’nde soygun ve talana izin vermeyiz!
Eğitim Sen Karacabey İlçe Temsilcisi Salih Tunç, öğretmen evlerinde 18 TL olan bandrol ücretinin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hiç bir gerekçe gösterilmeden 60 TL’ye çıkarılmasına tepki gösterdi.
Tunç, Öğretmen evlerinin sosyal amaçlı tesisler olduğunu ifade ederek, bu kurumun kâr amacı gütmeden eğitim emekçilerinin yararlanması amacıyla oluşturulduğunun altını çizdi.
Tunç, “Milli Eğitim Bakanlığı, gün geçtikçe öğretmen evlerini ticari bir kurum olarak görmeye başlamış, hatta buralarda kendi yandaşlarını istihdam etmiştir.
Bakanlık, öğretmenlerden alınan bandrol ücretlerine zam yaparak, eğitim emekçilerinin ve ailelerinin öğretmen evlerinden yaralanma olanaklarını giderek kısıtlamıştır. Öğretmenlerden kesilen birikintilerle yaptırılan öğretmen evleri, günümüzde siyasi iktidarın kadrolaşmasının yoğunlaştığı, siyasi arpalık olarak kullanılan yerler haline getirilmiştir. Birçok ilde öğretmen evleri taşeronlara devredilerek özelleştirilmiş, hak sahipleri buralardan yararlanamaz duruma getirilmiştir. Oysa bu gün değişik statülerde açılan polis evleri, subay evleri, vb. yerler sadece o kurumda çalışanlara hizmet etmekte, ücretleri ise çok düşük tutulmaktadır. Ayrıca aidat ve bandrol ücreti adı altında herhangi bir katkı payı da alınmamaktadır.
Öğretmen evleri kâr amacı güden kurumlar statüsünden çıkarılıp, sosyal hizmet kurumları olarak görülmeli, yönetimi ve işletilmesi öğretmenlerin kendi aralarında demokratik yollardan belirleyeceği yönetimlere devredilmelidir.
Eğitim-Sen olarak bakanlığı bu genelgeyi geri çekmeye, öğretmen evlerinin siyasi arpalık olmaktan çıkarılarak, gerçek sahipleri olan biz eğitim emekçilerine devretmeye çağırıyoruz.
Öğretmen evleri yaşatılmak isteniyorsa ve Milli Eğitim Bakanlığımız bu konuda samimi ise taleplerimizin dikkate alınmasını bekliyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.