Öğretmenevi seçimlerinde rezalet!

Öğretmenevi seçimlerinde rezalet!
*Eğitim-Sen Karacabey Temsilcisi Salih Tunç, 05.12.2007 tarihindeki Öğretmenevi Yönetim Kurulu seçimlerinin ilginç ayak oyunlarıyla iptal edildiğini, ikincisinin ise yasa ve yönetmelikler çiğnenerek 13.12.2007 günü dayatılmayla yapıldığını ileri sürdü.
*Mahkemeye başvuracaklarını belirten Tunç, Şube Müdürü Kadir Tosun, “Öğretmenevleri Yönetmeliği’nin 36. maddesini ihlal ederek, “İlköğretim, orta öğretim ve yaygın eğitim kurumları müdürlüklerinin kendi aralarında seçecekleri bir asıl, bir yedek üye” kuralının seçimlerde müdürlere oy kullandırılarak çiğnenmesine neden olmuştur” dedi.
Karacabey Öğretmenevi seçimlerinin bilgisizlik ve becerisizlik nedeniyle iki kez yapılmasının ortaya çıkardığı rezaletin yankıları giderek büyüyor.
Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir Tosun’un yasaları ve yönetmenlikleri ihlal ettiğini ileri süren Eğitim-Sen Karacabey Temsilcisi Salih Tunç, 12.12.2007 günü yapılan seçimlerin 24 saat dolmadan iptal edilmesinin anlamsızlığına dikkat çekti.
Birinci seçimlerin geçerli olduğunu ve gerekçesiz yere iptal edilmesinin ise oy kullanan öğretmenlere saygısızlık kabul edildiğini belirten Tunç, öğretmenlerin kendi evinin yöneticilerini özgürce seçemiyorsa, Öğrenci temsilcisi seçimlerinde figüran olacaklarını kaydetti.
13.12.2007 günü dayatmayla ikinci kez Öğretmenevi Yönetim Kurulu Seçimi yapıldığını dile getiren Eğitim-Sen Karacabey Temsilcisi Salih Tunç, Kadir Tosun’un yasa ve yönetmelikleri çiğnediğini ileri sürerek mahkemeye başvuracaklarını söyledi.
Öğretmenlerin yok sayılarak seçim yapılmasının kabul edilemeyeceğine vurgu yapan Tunç, “Öğretmenevi Yönetmeliği’nin 36. c maddesi, Kadir Tosun’un keyfi uygulamaları sonucu ihlal edilmiştir. 36. maddenin fıkrasında açıkça belirtilen; “İlköğretim, ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumları müdürlerinin kendi aralarında seçecekleri bir asıl bir yedek üye” kuralı paspas yapılarak seçimde müdürlere oy kullandırılmıştır. Böylesine rezalet Karacabey Öğretmenevi seçimlerinde ilk kez yaşanmıştır. Antidemokratik, dayatmacı uygulamalar öğretmenler arasında üzüntü yaratmıştır.
“Öğretmenler arasındaki barış ortamı bozulmak mı isteniyor” diye düşünmeye başladık.
Tosun’un Karacabey’e geldiğinden beri sergilenen dayatmacı uygulamalar bardağı taşırmıştır.
Öğretmen Sendikalarına konuşma yasağı getirilmesi, sendikaların Öğretmenevi’nden atılması stajyer öğretmenlerin çocuk gibi azarlaması ve son olarak da Öğretmenevi Seçimleri’nin iptal edilmesi, ilkler olarak Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü tarihinin “Ayıp” hanesinde utançla anımsanacaktır” dedi.
Üzüntü yaratan antidemokratik durumun düzeltilmesini isteyen Eğitim-Sen Karacabey Şubesi yöneticileri durumu Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe vererek anlattıklarını belirtti ve konunun takipçisi olacaklarını duyurdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.