Öğrencilere, “Ergenlik” anlatıldı

Karacabey Hacı Ahmediye Onur İlköğretim Okulu sosyal faaliyetlerle ilgili çalışmalarına devam ediyor.
            Domuz Gribi konusunda verilen seminerlerin ardından önceki gün 6. sınıf öğrencilerine yönelik, “Ergenlik Dönemi Gelişim Özellikleri” konulu bilgi verildi.
            Rehber Öğretmen Reyhan Kahraman’ın sunduğu seminerde,  ergenlikteki gelişim alanları anlatıldı. Reyhan Kahraman, “Bu gelişim alanlarından en önemlisi fiziksel gelişimdir. Ergenlik yeni bir yaşam dönemidir. Çünkü, biyolojik gelişim giderek erken başlamıştır. Geçmişe göre daha erken kadınsı ve erkeksi görüntü, üreme özellikleri kazanılır” dedi.
            Kahraman, bu dönemlerde ergenlerden beklenen başlıca davranışlar şu şekilde sıraladı; Her iki cinsten akranlarla olgun ve sağlıklı ilişki kurmak. Erkek ve kadın olarak cinsiyet rolünü kazanmak. Fiziksel görünüşünü kabul etmek ve bedenini etkili bir şekilde kullanmak.
Ana-babanın kararlarından arınmış olarak, kendi tercihlerini yapabilmek. Ekonomik bağımsızlık kazanmak. Meslek seçmek ve ona hazırlanmak. Evlilik ve aile yaşamı için düşünce bazında hazırlanmak. Davranışa rehber olacak bir dizi değerler ve ahlak sistemi geliştirmek.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.