Öğrencilerde karne heyecanı

Karacabey’de 13 bin 790, ülke genelinde ise yaklaşık 18 milyon öğrencinin beklediği yarıyıl tatili bugün başlıyor.
15 Eylül 2014 tarihinde başlayan 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ilk yarısı bugün sona erecek. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisedeki yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen, 2 haftalık yarıyıl tatiline çıkacak. İkinci yarısı 9 Şubat Pazartesi günü başlayacak olan eğitim-öğretim yılı, 12 Haziran Cuma günü tamamlanacak.
Öğrencilere mutlu bir ara tatil dönemi dileyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, yayınladığı mesajda, “Bugün 2014 – 2015 eğitim öğretim yılının birinci kanaat dönemini tamamlamış olacağız. Başarılı bir kanaat dönemi geçirmemizdeki en büyük katkı hiç şüphesiz ki öğretmenlerimize, okul idarecilerimize ve saygıdeğer velilerimize aittir. Bunun yanında bu amaç uğruna insan yetiştirme sevdamıza ortak olup, bizlere yol arkadaşlığı yapan tüm özel ve resmi okul ve kurumlarımız ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına aynı zamanda basınımıza ve tüm sivil toplum örgütlerine de teşekkürü bir borç biliyorum.
Yaklaşık 13 bin 790 öğrencimiz karne heyecanı yaşayacak. Kimileri emeğinin karşılığını alacak, sevinecek. Kimileri alamadığını sanacak, üzülecek. Karne hiçbir zaman hayatın sonu değildir. Unutmayınız ki, o karneler aynı zaman da ailelerinizin, bizlerin karneleridir. Bu durumu birlikte başarmışızdır ya da birlikte başaramamışızdır. Ancak şunu da belirtmek isterim ki, sizlere sizin kadar keşke bizler, öğretmenleriniz, anne babalarınız faydalı olabilsek. Sizlerin azim ve kararlılığınız yanında bizlerin çabası her zaman daha anlamsız kalacaktır. Biz sizleri hayatımızın merkezine koyuyoruz ama önemli olan sizin kendi hayatınızı kendi merkezinize koyup, öyle düşünmeniz ve ona göre yaşamanız sizi gerçek başarıya ulaştıracaktır. Hayat kendi hayatınız, neticede hiç kimse başkasının hayatını yaşayamıyor. Hayatınızın kendi ellerinizde şekilleneceğini hiçbir zaman unutmayınız. İlmek ilmek, desen desen ve bir bir…
Değerli meslektaşlarım, kıymetli veliler; öğrencilerimiz, çocuklarımız bizim yarınlarımızdır. Toplumdaki en güzel resmimiz, yarınlara bırakabileceğimiz en güzel mirasımızdır. Gelin hep birlikte yarınlara güzel bir miras bırakalım. Onlara kızmak, kırmak yerine anlamaya çalışalım. Eksikliklerini görmekten ziyade göstermeye çalışalım, onlara nasihat etmek yerine örnek olalım. Öğrencilerimize, kendi çocuğumuza nasıl davranıyorsak ve onlara nasıl davranılmasını istiyorsak öyle davranalım. Mesleğimizdeki gerçek ölçünün bu olduğuna inanıyor ve hiçbir zaman anne baba olunca çocukluğumuzu, yaşlanınca gençliğimizi, öğretmen olunca öğrenciliğimizi de unutmamamız gerekiyor.
Mutlu bir ara tatil dönemi diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.