Öğrenci meclisi seçildi

Öğrenci meclisi seçildi
Karacabey Öğrenci Meclisi, dün Atatürk İlköğretim Okulu’nda  gerçekleşen seçimle belirlendi.
 Milli Eğitim Şube Müdürü İsa Aydemir, öğrencilerde demokrasiyi ve oy kullanma bilincinin gelişmesini amaçladıklarını vurguladı. 
Aydemir’in konuyla ilgili katılımcıları bilgilendirmesinin ardından seçim süreci başladı.
 İlk olarak sandık kurul başkanı ve üyeler belirlendi. Sandık Kurulu Başkanı Mustafa Oral olurken, Burak Aslan ve İrem Dilem Türkmen kurul üyesi olarak belirlendi. Oluşturulan seçim kurulu sonrası ilçe temsilciliğine aday olan öğrenciler belirlendi. İlçe temsilcisi olabilmek için adaylığını açıklayan; Melike Akpulat, Batuhan Elifoğlu, Çağlayan Ay, Azmi Koçak, Aybüke Aytekin, İbrahim Sarıtaş, Kader Ayırtır, Mustafa Öztürk, Nami Mete ve Sümeyra Aydemir  kıyasıya yarıştı.
 Adayların kendilerini tanıtması ve başkan seçildiklerinde yapacaklarını meclise anlattıktan sonra, verilen arada kulis çalışması yürüterek propaganda yaptılar.
 Demokrasi eğitiminin uygulamasının yapıldığı seçimlerde seçmenler oy pusulalarını alarak seçtikleri adaylara oy verdiler. 34 öğrenci temsilcisinin katıldığı seçimlerde bütün kurallar ciddi bir şekilde uygulandı. Seçim sonunda  Karacabey Lisesi’nden Melike Akpulat, Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan Batuhan Elifoğlu, İMKB Meslek Lisesi’nden Çağlayan Ay  5’er oy aldı. Oylar eşit olduğu için yönetmelik gereği kura çekimi yapıldı ve Karacabey Öğrenci Temsilciliği’ne Melike Akpulat seçildi. Batuhan Elifoğlu ile Çağlayan Ay ise, ilçe öğrenci meclis üyesi oldular.  İlçe meclisine seçilen öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce belirlenecek bir tarihte Bursa’da, İl Temsilcisini seçecek. İl temsilcisi ise Ankara’da, Bursa’yı temsil etme görevini üstlenecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.