Öğrenci kayıtları dün başladı

Öğrenci kayıtları dün başladı
*İlköğretimde yeni dönem kayıtları dün başladı. Kayıtlar, öğrenci velisi tarafından doğrudan okul müdürlüğüne yapılacak.
Karacabey Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, velilerden kayıt parası alınmayacağını, alanlar hakkında ise yasal işlem yapılacağını duyurdu.
2007-2008 eğitim öğretim yılı ilköğretim kayıtları dün başladı. Milli Eğitim Bakanlığı`nın (MEB) geçtiğimiz yıl 5 ilde başlattığı e-kayıt sistemi, dünden itibaren ülke genelinde uygulamaya girdi. Ancak bu kez geçen yıldan farklı olarak elektronik kayıt sadece okullardan yapılacak. Veliler dışardan internete girerek ön kayıt yaptıramayacak. Sistem, bilgisayar kullanımındaki yetersizlikler nedeniyle şimdilik rafa kaldırılırken, bölge uygulamasına ise devam edilecek. Karacabey Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan’ın verdiği bilgiye göre, `e-Kayıt` konulu genelge kapsamında, geçtiğimiz yıl pilot illerde başlatılan e-Kayıt sistemi, 2007-2008 eğitim öğretim yılında e-Okul sistemi içerisinde ülke genelinde uygulanacak. Öğrenci bilgilerinin detaylı biçimde kayıt altına alındığı e-Okul projesi, okula kayıt ve nakil işlemlerinde kurum içi kolaylık ve güncellik sağlayacak. Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğünde oluşturulan öğrenci yerleştirme komisyonları, hangi okulun hangi mahallelerden öğrenci kabul edeceğine ilişkin listeleri hazırlayarak, okullara ve muhtarlıklara gönderdi. Muhtarlar da kendi mahallelerindeki okullara, 2001 doğumlu olanların listesini iletti. Sıra velilerin mahallesiyle eşleşen okula gidip kayıt yaptırmasına geldi. SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?.. Kayıtlar, öğrenci velisi tarafından doğrudan Okul Müdürlüğüne müracaat edilerek yapılacak. Öğrenci velisinin kayıt yaptırabilmek için nüfus cüzdanını yanında bulundurması gerekiyor. Velinin verdiği bilgiler okul yönetimince web tabanlı sisteme girilecek ve öğrencinin kaydı yapılacak. Kayıt işlemini, sisteme girmek için gerekli bilgi ve şifrelere sahip okul görevlileri yapabilecek. Şehit, malul ve muharip gazi çocuklarının talepleri halinde istedikleri okula kayıtları yapılacak. Okulun kontenjanının dolmaması halinde, kardeşlerin aynı okulda birleştirilmesi, ana sınıfını okuduğu okula devam edebilmesi, çalışan anne ve babanın işyerlerinin bulunduğu alanın dahil edildiği okula kayıt yaptırma talepleri değerlendirilecek. ZORLA BAĞIŞ ALINMAYACAK… Okullara yapılacak bağış konusuna ilişkin ise Karacabey Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Okul Aile Birliği Yönetmeliği`nin, `Öğrenci velileri hiçbir surette bağış yapmaya zorlanamaz` hükmü gereği, velilerden kayıt sırasında hiçbir şekilde zorla bağış alınmaması konusunda uyarıda bulundu. Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan kayıt parası alınmaması konusunda talimat yağdırırken, alanlar hakkında gereken işlemin yapılacağını duyurdu.Turhan, bu süreçte sadece bağışta bulunan velilerden Okul Aile Birliği makbuzu karşılığında para alınabileceğini söyledi. Okul Müdürlerinden hiçbir şekilde bölge uygulamasının delinmemesini isteyen Turhan, yeni göç edenlerin ve nüfusa kayıtlı olmayanların en kısa zamanda kayıt altına alınması gerektiğini vurgulayarak, velinin internet yoluyla dışardan kayıt yaptırabilmesi için halkın bilgisayar kullanım oranının yükselmesi, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi`nin faaliyete geçmesi ve muhtarların tamamının internet kullanması gerektiğini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.