Nice Yaşlara Mor Salkım

Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği’nin yoğun kar yağışının olduğu bir güne denk gelen toplantısına hava muhalefetine rağmen katılmış ve derneğin çalışmalarını sizlere Farklılıklarıyla Mor Salkım başlığı altında anlatmıştım.
İşte o dernek artık 3 yaşında.
25 Nisan Cumartesi günü yaş gününü kutlamak için Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde düzenlenen etkinliğe ben de katıldım.
Sağlık problemlerine rağmen etkinliği iptal etmeyen Dernek Başkanı Dilek Üzümcüler’in ve dernek üyelerinin bugüne özel çalışmalarını sosyal medya üzerinden takip ediyordum.
Başkan Dilek Üzümcüler yaptığı açılış konuşmasında; Mor Salkım Derneği olarak daha yolun başında olduklarını belirtti ve kadına yönelik şiddetin durması için ellerinden gelen her türlü mücadeleyi vereceklerinin altını çizdi.

Başkan’ın ardından dernek üyeleri de konuştular tek tek. Pek çoğu gözyaşlarına hakim olamadı konuşmalar esnasında. Katılımın yoğun olduğu organizasyona gelerek katkı koyan ve destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür etti Dilek Üzümcüler. Kızları Burcu ve Nur Üzümcüler’in ve dernek gönüllülerinin yanında eşi Haluk Üzümcüler’eydi en büyük teşekkürü.

Dernek olarak 3 yılda 978 kadın ve 520 çocuğa dokunmuşlardı. Destek hattına gelen aramalarla sayısı 150’yi geçen kadına ulaşmışlar, dertlerine derman olmuşlardı.
35 acil durumda kadına psikolojik ve hukuki destek vermişler, birebir görüşmüşlerdi. Güçlenene kadar destek verdikleri kadınlar güçlendikten sonra “Biz artık iyiyiz” deyip ayrılıyorlar, kimseye yük olmuyorlardı…
Tekrar belirtmeden geçmeyelim; Mor Salkım hem devlet politikaları üretiyor, hem de saha çalışmaları yapıyor.
Gençlere ve çocuklara, özellikle de kahvedeki erkeklere şiddetin tanımını yaptırıyor, yönlendirme ve farkındalık çalışmaları düzenliyor. Yapılan çalışmalarla medyanın dilini değiştiriyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri verip tecavüz ve taciz vakalarına müdahil oluyor.
En önemlisi de dernek siyasetler üstü çalışıyor…
23 üyesi içinde 4 gönüllü psikolog ve 3 avukat barındıran Mor Salkım güçlü bir dernek.
24 saat açık bir şiddet hatları var ve ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve TBMM şiddet üst komisyonun yazılışı görüş istediği tek kurum. Bunun dışında, Valilik üst kurulunda yer aldıkları için kendi konumlarında tekler. Bugüne kadar 50 bin kişiye dokunan dernek vakıf olma yolunda hızla ilerliyor.

Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleşen bu etkinliğe, Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer Belediyeleri Kent Konseyi üyeleri, bazı kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak ve çok sayıda davetli katıldı.

Kendilerine nice yaşlar diliyor, emeklerinin sesi olmak için elimden geleni yapacağımı belirtmeden geçmiyorum…

cananekncylmz@gmail.com'

Canan Ekinci Yılmaz

1 Nisan 1963 Karacabey doğumlu. Karacabey Lisesi mezunu. 5 Ekim 2010 itibariyle yazar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.