Nestle’den Karacabey tesislerine yatırım

Nestle, Ortadoğu'daki en büyük üretim merkezlerinden biri olan Bursa Karacabey Çoklu Üretim Tesisleri'nde, 22 milyon liralık yatırımla ihracata yönelik iki ek üretim hattı açtı.

Açılış, Nestle'nin Asya, Okyanusya, Afrika ve Ortadoğu'dan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Nandu Nandkishore ve Nestle Türkiye Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Reinhold Jakobi'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Nandkishore, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Ortadoğu'ya bağlanan köprü konumunda olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Nestle olarak Türkiye'de köklü bir geçmişimiz var. Bu ülkeye duyduğumuz bağlılıktan ve 100 yılı aşan tarihimizden gurur duyuyoruz. Bugün Türkiye en hızlı büyüyen ve yüksek potansiyele sahip dinamik ülkeler arasında yer alıyor. Taşıdığı potansiyel ve bölgesel konumu itibariyle Nestle için Asya Okyanusya ve Afrika Bölgesi'ndeki en önemli pazarlardan biri. Yaptığımız yatırımlarla Türkiye'nin bu potansiyelini bir adım öteye taşımak istiyoruz."

Nestle Türkiye Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Reinhold Jakobi de Nestle'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde yer alan en büyük üretim tesislerinden biri olan Karacabey'in bugün yaklaşık 22 milyon liralık yatırımla yeni bir üretim hattına kavuşacağının belirterek, "Son 5 yıldır, senede ortalama 100 milyon liralık yatırımla Türkiye'deki üretim altyapımızı büyütmeye devam ediyoruz. Tüm bu coğrafyaya baktığımızda, 100 yılı aşkın bir süredir Türk gıda endüstrisinin gelişiminin bir parçası olmaktan dolayı gurur duyuyoruz" diye konuştu. 

Jakobi, Türkiye'de istihdam ettikleri 3 bin 800 kişiye ilave olarak, fabrikada yaklaşık 100'e yakın ek istihdam sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.