Nedelino ile Karacabey arasındaki bağ güçleniyor

Karacabey Belediye’sinin 2006 yılında kardeş şehir ilan ettiği Nedelino’dan önceki gün gelen heyet yaptığı ziyaretlerde, iki kent arasındaki ticari bağın geliştirilmesi çağrısında bulundu.
Bulgaristan’dan “kardeş şehir” Karacabey’e, ticari ve sosyal ilişkileri güçlendirmek için gelen Nedelino Belediye Başkanı İliya Vılçev, Belediye Meclis Başkanı Hrista Petrov ve AB Projeleri Uzmanı Veliçko Yordanov, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ile Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hoşbaş’la görüştü.
Bulgar heyeti Belediye’de bir süre ağırlandıktan sonra Park Restau-rant’ta onurlarına verilen yemeğe katıldı.
Ardından, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Nedelino Belediye Başkanı İliya Vılçev ve bera-berindekiler, KTSO Yönetim Kurulu -Özer Matlı’la bir araya geldi.
Bulgar heyetinin KTSO ziyaretinde Nedelino Blediye Başkanı İliya Vılçev, iki kent arasında kurulan dostluk bağlarının, ticari alana taşınması çağrısında bulundu. Vılçev, Nedelino’nun doğal güzelliklerinin yanı sıra, Bulgaristanın AB üyeliği ile serbest ticaret imkanlarına kovuştuğunu vurguladı. Vılçev, Nedelino’da faaliyet gösteren yabancı firmaların düşük vergi ve gümrüksüz ticaret imkanlarından yararlandığına dikkat çekti.
KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, iki kardeş şehir arasındaki ticaret ve AB Projeleri’nin geliştirilerek sürdürülmesi gerektiğini belirtti. Matlı, Nedelino’da tohumculuk ve turizm alanlarında yapılacak yatırımların cazip olabileceğine değindi. Matlı, KTSO’nun iki şehir arasında geliştirilecek ilişkilerde üzerine düşeni yapacağını söyleyerek sözlerini tamamladı.
Daha sonra Karacabey Ticaret Borsası’na geçen Konuk heyet, Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hoşbaş ve Meclis Başkanı Cemal Erdem ile bir araya geldi. Nedelino Belediye Başkanı Vılçev, devletinin tarıma dayalı sanayiciye kolaylıklar sağladığını belirterek, Karacabeyli yatırımcıları Nedelino’ya beklediklerini sözlerine ekledi.
KTB Başkanı Yusuf Hoşbaş’ta, Nedelino’nun coğrafi konumu nedeniyle, tarımda büyük gelişme gösteren Karacabey arasında AB Projeleri’nin gerçekleşebileceğini vurguladı. Konuk heyet onuruna verilen yemekte Borsa yöneticileri, Nedelino’ya ziyaret gerçekleştirebileceklerini ifade etti.
Kardeş şehir Nedelino’dan gelen heyet, iki günlük temaslarının ardından Karacabey’den memnun bir şekilde ayrıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.