Nasıl bir Karacabey hayal ediyorum!

Sosyal medyayı etkin kullanmaya başlayan Başkan Koç, hayalindeki Karacabey'i açıkladı :

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, hayalindeki Karacabey'i sosyal paylaşım sitesi üzerindeki şahsi sayfasından kamuoyu ile paylaştı. Başkan Koç, yazısında şu ifadelere yer verdi: 

“Nasıl bir Karacabey hayal ediyorum!

Her insan gibi güzel ilçemiz Karacabey'de yaşayan her kişinin temiz, yeşil bir ortamda ve insan onuruna yakışan mekanlarda yaşamını sürdürmesi isteği herhalde hepimizin arzusudur.

Bugüne kadar olduğu gibi yatırım ve yatırımcının yöremize getirilmesi ve faaliyette bulunması yönündeki yoğun çabalarımız aynen sürdürülecek olup özellikle başta gençler olmak üzere "Herkese aş ve iş temin edilmesi" yönündeki çabalarımız kesinlikle devam edecektir. 

Beğenmeyenler olsa da yeşil alan yaratılması yönündeki çabalarımız kararlılıkla sürdürülecektir.

2004 yılında göreve başladığımızda mera, bataklık ve hayvanlarımızın otladığı alanlar yeşil alana dönüştürülerek bugün büyük ismiyle yaşatılan Atatürk Parkı'na dahil edilmiştir. Herhalde hepimizin gözleri önünde olan ve Atatürk'ümüzün bu ülkeye kazandırdıklarının yanında az bile kalan Atatürk Parkı'nda ortaya çıkan icraatımız, ilçemize ve Atamıza yakışır bir vaziyettedir. Eser ortadır…

İşte bu parkımızı kıskandıracak diğer bir parkımız olan Mustafa Erdoğan Parkı'nın inşaatı hızlı bir şekilde sürdürülmektedir. Bu parkımızı, yılsonuna kadar halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. 

Belediyemizin her türlü araç, gereç ve ekipmanlarının bulunduğu ve "Kademe" olarak adlandırılan alan yeni bir düzenlemeye tabi tutulacaktır.

Peki neler yapılacaktır?

Bu alanda sadece benzin istasyonu faaliyetine devam edecek, diğer tüm binalar yıkılarak yerine modern AVM, kafeteryalar, otel ve sosyal alanlar inşa edilecektir. 

Canbolu deresi bitişiğindeki alanlar park ve mesire alanı haline dönüştürülerek halkın hizmetine sunulacaktır.

Kademe arkasında Karacabey toptancı hali, kamyon garajı ve kamyon otoparkı belediyemiz imkanları ile yeniden inşa edilerek mevcut yerlerinden kaldırılacak ve bu mevcut yerdeki esnafımız hiç bir şekilde mağdur edilmeyerek gerekli çalışmalar yapılacaktır. 

Kademe arkasından başlayarak, Yeni Mahalle bölgesinden geçerek, Atık Su Tesisleri bitişiğinden ve Mustafa Erdoğan Parkı içinden geçen Yeni Çevre Yolu, Yeniköy yoluna bağlanacaktır. Böylece oluşan çevre yolu ile birlikte bu alanlarda yeni düzenlemeler ve yeşil alanlar sağlanacaktır. Karacabey'imizin sadece belli yöreleri değil, her yöremiz bizim için kıymetlidir ve aynı değerdir düşüncesi içerisinde bu yöre modern bir şehir haline getirilecektir.

Göreve geldiğimiz günden bugüne şehri tek bir noktada merkezileştirmek yerine, önemli toplumsal yapılarımızı, kurumlarımızı ve sosyal alanlarımızı şehrin farklı noktalarına konumlandırarak, tek bir noktayı değil şehrin dört bir yanını hareketli kılmayı hedefledik. Bu yeni çevre yolu projemizle şehrimizin doğu cephesini de hareketli kılacağız ve bu tutumumuzu, taviz vermeden bundan sonrada sürdüreceğiz. 

Yapılmakta olan yeni hastanenin karşısında yer alan alanlar, Karacabey Soğan Pazarı (Toptancı Hali) ve Karacabey Kamyon Garajı kimsenin burnu kanamadan ve mağdur olmadan başka bir yer olan Kademe arkasındaki boş alanlara taşıyacağız. Böylece Kademe'den başlayarak Yeniköy yoluna çıkacak olan yol üzerinde yeni düzenlemeler yapılarak yeni iş alanları yaratılacaktır.

Boşaltılacak bu alanlar yeniden düzenlemeye tabi tutularak bu alanlarda otel, yeşil alanlar ile hastane karşısında başta eczane dükkanları ve sosyal alanlara yönelik düzenlemeler yapılacaktır.

Mevcut Bursa-İzmir yoluna ve yapılmakta olan İstanbul – İzmir otobanına yakın olan ve şu anda hastanenin B-2 blok olarak hizmet veren hastane, belediyemiz mülkiyetinde bulunduğundan belediyemize iadesi sağlanacak ve bu tesis yeniden düzenlemeye tabi tutularak yeni bir otogar inşaatı ve tadilatı sağlanacaktır. Böylece kurulacak yeni bir otogar binası ile bir taraftan mevcut yola diğer taraftan yapılmakta olan otobana yakın bir otogar hizmet binasının halkın hizmetine sunulması hepimizin ortak arzusu olmaktadır.

İlçemiz halkının ulaşım ihtiyacını karşılamak amacıyla Stadyum önünden başlayarak Bursa Caddesinden devam edecek, İmaret yolu üzerinden Yeniköy yoluna kadar sürecek ve Taşlık Köyü önündeki köprüye ulaşan bir güzergah üzerinde tramvay hattı döşenecek ve tesis edilecektir. Böylece Karacabey'imizin bir uçtan bir uca ulaşım imkanı daha kolay ve elverişli hale getirilmesi halkımızın menfaatine olacaktır. 

1970'li yıllarda inşa edilen Karacabey iş hanı ile mevcut belediye hizmet binası, şehircilik ve hizmet açısından hiçbir şekilde güzel ilçemize yakışmamaktadır. Bu nedenle mevcut belediye hizmet binası ile belediye iş hanı tümüyle yıkılarak, iki katlı yer altında otopark ile üzerine dört katlı bir iş hanı yapılması sağlanacak. Ayrıca hem şehrimizin otopark ihtiyacını karşılayacak, hemde şehir merkezinde iş yerleri ve ofis ihtiyaçları sağlanmış olacaktır. Böyle bir yatırımın herkes tarafından kabul göreceği düşünmekteyim. 

Ekonomik imkanı yeterli olmayan vatandaşlarımız başta olmak üzere dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik olarak sosyal konutların yapımı mutlaka sağlanmalıdır ve sağlanacaktır. Bu nedenle belediyemiz imkanları ile 50-60 m2'lik sosyal konutlar belediyemiz tarafından yapılarak halkımızın hizmetine sunulması planlanmaktadır. Hem insanlık borcu hem de belediyemizin asli görevi olarak düşünülen bu iş ciddi bir proje olarak gündemimizdedir. Bu nedenle ivedilikle sosyal alanlar için bu tür binaların yapımına başlanması ve halkın hizmetine sunulması kaçınılmazdır. 

Anadolu Lisesi'nin bitişiğinde inşa edilmekte olan Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu yanındaki boş alana Belediye Kültür Binası'nın yapılması gerekli görülmektedir. Böylece halkımızın sosyal faaliyetlerini yapabilmesine teminen böyle bir hizmet binasının yapılması tüm ilçe halkımızın yararına olacaktır. 

Kentsel dönüşümün önünü açabilmek ve daha modern bir şehir yaratabilmek amacıyla ilçemizin belirli bölgelerinde imar değişikliğine gidilecektir. 

 

Başta üniversite gençliği olmak üzere ekonomik imkanları yeterli olmayan kişilere belediye mutlaka yardım elini uzatmaya devam edecektir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.