Namazınız kılınmadan borcunuzu ödeyin!

Basın yoluyla alacaklılarına seslenen As Doruk Mühendislik Sahibi Makine Mühendisi Hüsnü Doğruoğlu, “Bu konuda borçluları uyarmak istiyorum. İğneyi önce kendinize, sonra çuvaldızı başkasına batırın. Aksi halde hukuksal mücadeleyi başlatacağız” dedi.
Türklük ve Müslümanlık kavramlarına dikkat çeken Doğruoğlu, şu ifadelere yer verdi; “20 Aralık 2011 tarihinde Bursa da yapılan, '2012 yılında Türkiye ve Dünya Ekonomisi' konulu seminerine katılmıştık. Sonrasında da yerel basınımızda halkımızı bilgilendirmiştik.
2012 yılı ortasında, Suriye tarafından savaş uçağımızın düşürülmesiyle başlayan ve güneyimizde devam eden iç savaş ve sonrasında Türkiyeye sığınanlar, uygulanan yanlış tarım politikaları, ithalatın artması, esnafların iflası vb. gibi konular tüm ekonomik göstergeleri değiştirdi. Biz de seminerdeki öngörüler doğrultusunda tüm şirketlerin ve esnafların ekonomik planlamalarını revize etmelerini ve aksiyonlarını belirlemelerini önermiştik.
2013 yılında birinci aksiyonumuz; yazılı basın yolu ile borçlularımızı uyarmak, düşündürüp empati yapmalarını sağlamaktır. Yani önce iğneyi kendilerine batıracaklar, sonra çuvaldızı karşısındakine. İkinci aksiyonumuz ise; hukuksal mücadeleyi başlatacağız. Kombinin markası ve seri numarası belli, doğalgaz tesisatı proje ve abone numarası da belli, faturası da kesilmiş.
Gelin hep birlikte “Andımız”ı hatırlayalım; (Büyük Atatürk'ümüz bizleri görüyor.) Türküm, Doğruyum, Çalışkanım… Sizce ne kadar doğruyuz? Ne kadar çalışkanız?
İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak… Küçüklerimizi koruyor muyuz? Büyüklerimizi sayıyor muyuz?
Vaktin, nakit olduğu bilişim çağında vaktin de nakitin de bereketi kalmadı. Eskiden söz senetti. Günümüzde ise söz gitti, senet kaldı.
Dinimizde, 5 vakit ezan okunur ve namaz kılınır. Namazsız ezan ile ezansız namaz arası yaşamdır. İnsanoğlu yaşama veda ettikten sonra, bilgisi, dürüstlüğü, çalışkanlığı, yardımseverliği, iyiliği vb. özellikleriyle anılır veya tersi ile…
Çocuk dünyaya geldiğinde, dini bilgisi olan bir kimse tarafından sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet okunur ve okunan ezanın namazı kılınmaz.
Dünya üzerinde pek çoğumuz manevi borçlu olarak yaşarken, maddi borçlarımızı da üzerine ekleriz. İş yaptırırız, malın, bilginin, emeğin, alın terinin karşılığını ödemez veya gününü geçirip, aldatıp kandırdıklarımızı da yaşamın karı sanırız. Halbuki kendimizi kandırırız. Kişisel ve güvenilirlik erozyonumuzu hesaplayamayız.
Ey fani, ey borçlu, ey insanoğlu, bu dünyada ısındığını sanıyorsun. Öbür dünyadaki ısıya dayanabilecek misin?
Namazınız kılınmadan borçlarınızı ödeyin. Kul hakkı ile ahirette gitmeyin… (Peygamberimiz (S.A.V)'in borçlu olanın cenaze namazını kıldırmadığını biliyor musunuz ?) Allah yardımcımız olsun” şeklinde sözlerini bitirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.