Nakledilen organlarla sağlıklarına kavuştular

Nakledilen organlarla sağlıklarına kavuştular
Senelerdir organ bekleyen çok sayıda vatandaş, nakledilen organlarla eski sağlıklarına kavuşmanın mutluluklarını yaşıyor.
Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Böbrek Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bülent Oktay, Uludağ Üniversitesi’nde ilk organ naklinin bir kadavradan yapıldığını belirterek, bu aşamaya gelene dek büyük bir ekip çalışması yapıldığını belirtti. Hekim-hasta ilişkilerinde yaşanan gelişmelerin organ bağışı üzerinde önemli etkileri bulunduğunu kaydeden Oktay, “İlişkiler güçlendikçe biz hekimler de daha fazla sayıda insana yardımcı olabiliyoruz” dedi.
Kısa bir süre önce karaciğer nakli yapılarak yeniden hayata dönen öğretmen Hikmet Selçuk ise, organ naklinin hayat kurtardığını vurgulayarak, “İki sene önce karaciğer rahatsızlığına yakalandım. Şu anda çok sağlıklıyım. Organ naklini beklerken bana umut aşılandı. Müjdeli haber verildiğinde yaşadığım mutluluğu anlatamam” diye konuştu.
Kısa bir süre önce Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen Emin Hotnar’dan nakledilen karaciğerle hayata sımsıkı tutunan Selçuk, bunun tarifi olmayan bir mutluluk olduğunu ifade etti.
İki ay önce böbrek nakli olduğunu söyleyen Ali Güven Geçen de, 6 yaşından bu yana böbrek yetmezliği problemi yaşadığını kaydederek, 3 yıldır diyaliz tedavisi gördüğünü, çok zor günler geçirdiğini söyledi. 2 ay içerisinde daha sağlıklı bir hayata kavuştuğuna dikkat çeken Geçen, organ bağışında bulunan herkese her gün dua ettiğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.