Mustafakemalpaşa TSM korosu TRT’de

Mustafakemalpaşa Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu geçtiğimiz gün gittiği TRT Ankara Orkut Stüdyosunda çekimlerini gerçekleştirdi.
       Geçtiğimiz ay içinde TRT de vereceği konser için davet alan Mustafakemalpaşa Belediyesi TSM Korosu, bünyesine katılan yeni seslerle çalışmalarını tamamladıktan sonra önceki gün Ankara’ya giderek konser için TRT Orkut Stüdyosuna girdi.
       İlçe dışında katıldığı çeşitli festival ve düzenlenen organizasyonlarda ilçenin ismini başarıyla duyuran Belediye TSM Korosu, 4 yıl öncede TRT Orkut Stüdyolarında çekilen programla sanatseverlere Türk Sanat Müziği’nin eşsiz eserlerini seslendirmişti.
 Aldığı beğeni üzerine ikinci kez TRT’ye davet edilen koro, Şef Halit Tanrısever tarafından hazırlanacak muhteşem bir repertuar ile seyircisiyle yeniden buluşmak üzere çekimlerini tamamladı.
       Kürdilihicazkar ve Muhayyerkürdi makamlarında hazırlanan muhteşem bir repertuar ile Mustafakemalpaşa’yı temsil eden Belediye TSM Korosu’nda Alev Aşıcı, Ayşe Aran, Ayşe Sarıdayı, Burçin Tanrısever, Dilek Akan, Dilek Kocaşanlı, Esin Birkanoğlu, Hande Köstereli, Merve Hart, Merve Şenşamarcı, Seher Tanrısever, Serpil Alper, Ahmet Ciddi, Ali Hikmet Öztaşkın, Ali Fuat Yanarkaya, Burak Alper, Erhan Çelenlioğlu, Erkan Gülyayla, Hamdi Barış İlhan, Hasan Bütün, Hilmi Sabuncu, İbrahim Ayboran, Serkan Türkoğlu, Sümer Altuğ, Şaban Avcı, Yusuf Küçüktarakçı, Yücel Kaydı gibi isimler bulunuyor.
       TRT den önümüzdeki günlerde üçüncü kez davet alan Belediye TSM Korosu’nun saz heyetinde ise kemanlar da Şenol İnanır, Kayhan Uyu, Mehmet Dinleyen, Engin Özdurak, klarnet te Yücel Aran, Ud ta Şükrü Civan, viyolonsel de Ahmet Dinleyen ve ritm sazda ise Mustafa İrşad Öztaşkın yer aldı.
       Türkiye’deki 450 koronun içinden seçilen 36 koro arasında yerini alarak Orkut Stüdyosunda çekimleri gerçekleştirilen Belediye TSM Korosu ‘Geçmesin günümüz sevgilim yasla’, ‘Söyle naz mı bu kaş çatış’, ‘Her şeyinle güzelsin’, ‘Sarmaşık gülleri’, ‘Ne çıkar bahtımızda ayrılık varsa yarın’, ‘İçin için yanıyor’ ve ‘Yıllar sonra rastladım çocukluk sevgilime’ isimli eserleri seslendirdi.
       Sololarda ise Seher Tanrısever ‘Aşkın kanununu yazsam yeniden’, Ahmet Ciddi ‘Ah bu şarkıların gözü kör olsun’ adlı eserleri seslendirdi.
       Belediye Türk Sanat Müziği Korosu’nu Orkut Stüdyosu çekimleri önümüzdeki günlerde TRT 4 tarafından hazırlanan ‘Amatör Korolar Programı’nda yayınlanacak olup, yayın tarihi belediye tarafından duyurulacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.