Mustafakemalpaşa ile Karacabey kardeştir!

Dernek Başkanı Yüksel Ceylan, Mustafakemalpaşa ile Karacabey’in etle tırnak gibi olduğunu belirterek, son genel seçimlerde de bunun en iyi şekilde sergilediğini vurguladı.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ı konuk etmekten dolayı mutlu olduklarını kaydeden Ceylan, Karacabeyliler Derneği’nin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Başkan Kurtulan’ın eğitim camiasından siyasete geçtiğine dikkat çeken Yüksel Ceylan, “Bizleri istikbale taşıyacak olan çocuklarımızın eğitimine son derece önem veriyoruz. Bu sebepten dolayı dernek bünyemizde şu anda Cumartesi ve Pazar günleri sabah 10.00 ile 13.00 saatleri arası İngilizce, öğleden sonra da saat 14.00 ile 17.00 arasında ise matematik kurslarımız devam etmektedir.

Bunların yanı sıra Cuma akşamları Büyükşehir Belediye Konservatuarı Bölüm Başkanı ve Şefi Mustafa Can önderliğinde kurulan Karacabeyliler Derneği Türk Sanat Müziği korosu geçtiğimiz hafta çalışmalara başladı. Koromuz çok sesli ve 66 kişiden oluşmaktadır. Bunun en temel nedeni ise Karacabey’in 64 köyüne, ilçemiz ve derneğimiz de eklendiğinde bu sayı çıkmaktadır.

Son olarak bizler sivil toplum örgütleri olarak, doğru yapılanı taktir etmeyi, hatalı olanı da dile getirmeyi görev sayarız. Bize göre Mustafakemalpaşa’ya 200 ve Karacabey’e 150 yataklı yapılacak yeni hastane yerine TİGEM arazilerinin bulunduğu yere bir Bölge Hastanesi projesiyle uğraşılsaydı daha olumlu olurdu. Çünkü Sağlık Bakanlığı’nın müfredatı ortadadır. 400 yataklı hastaneler tam donanımlı, bütün birimleri yeterli, diyalizden beyin cerrahisine, kalp damardan yoğun bakım ünitesine kadar etkin hizmet verir.

Bu proje hem Mustafakemalpaşa’ya hem de Karacabey’e çok yararlı olacaktı. Bu şekilde hastalarımız sürekli sevk edilmekten kurtulacaktı. Bölge Hastanesi’nin ne kadar gerekli olduğunu zaman içinde daha iyi anlayacağız” diye konuştu.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, borçlu bir belediye devraldıklarını ancak şuanda hizmetlerin de artmasıyla artı bir bütçeyle çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti.

Bursa Karacabeyliler Derneği sayesinde Mustafakemalpaşa ve Karacabeylilerin bütünleştiğini dile getiren Kurtulan, bunun da kendisinin belediye başkanlığı dönemine denk gelmesinden dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi.

Mustafakemalpaşa ve Karacabey’in kardeş ilçe olduğuna dikkat çeken Kurtulan, 6 Mayıs 2012 Pazar günü TİGEM’de yapılacak Hıdrellez Şenliğinin ortaklaşa düzenlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kurtulan, “Bu iki ilçe tarihinde ilk olacak. Bu nedenle çok heyecanlıyım. Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.