Muhtarlara, “06 Ocak” uyarısı

Karacabey Muhtarlar Derneği Başkanı Kemalettin Vural, 6360 sayılı yasaya göre köy muhtarlıklarının tüzel kişilik unvanlarının kaldırıldığını belirtti. Vural, muhtarın 06 Ocak 2013 tarihine kadar köye ait mal varlıkları ile alacak ve borçlarını Karacabey Belediyesi'ne bildirmelerini istedi.
“6360 Sayılı 13 İlde Büyükşehir Belediyesi ve 26 İlçe Kurulması Hakkındaki Kanun” gereğince yetki ve tasarrufları il sınırları olarak genişleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi ilgili yasa doğrultusunda yapılması hedeflenen işlemleri hızlandırdı.
Yasa hükümleri uyarınca Bursa Valiliği de tüzel kişilikleri kaldırılan köy muhtarlıklarından istedi. Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven imzası ile köy muhtarlarına tebliğ edilen yazıya göre, köy muhtarları dokümanlarını 06 Ocak 2013 tarihine kadar Karacabey Belediyesi'ne bildirmek zorunda.
Karacabey Muhtarlar Derneği Başkanı Kemalettin Vural, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Köy muhtarlıkları mahalleye dönüşüm sürecinde önce taşınır ve taşınmaz mal varlıkları ile mevcut personelini ve her türlü taşıtlarını bir doküman halinde katılacakları Karacabey Belediyesi'ne bildirecekler. 06 Ocak 2013 tarihine kadar yapılması gereken bu bildirimin ardından köy muhtarları arkadaşlarımız dokümanları Belediye'ye teslim ettiklerine dair bir yazıyı da Valilik Makamına sunulmak üzere Karacabey Kaymakamlığı'na arz edecekler. Kaymakamlığımıza sunuş süresi 15 Ocak 2013 tarihinde sona erecek.”
Köylerin mahalleye dönüştürülmesiyle ilgili “Umut ediyoruz kiköylerimiz ve Karacabey için hayırlı olur” diyen Kemalettin Vural, “Kanunlara her zaman saygılıyız ve bizler üzerimize düşeni en iyi şekilde yerine getirmekten büyük mutluluk ve huzur duyan insanlarız. Karacabey, Bursa ve Türkiye'nin kazanacağı her adımda köylerin ve muhtarların en önde yer alacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Dileğimiz, köylerimizin mahalle olarak Bursa'ya yakışır şekilde en iyi yatırım ve hizmetlerden faydalanmasıdır. Çalışkan köylülerimiz ve çok verimli tarım arazilerimiz her şeyin mükemmelini hak etmektedir ve bu nedenlerle bizleri güzel günlerin karşılaması gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.