Muhalefet: 7 Başkan: 6

Muhalefet: 7 Başkan: 6
Belediye Başkanı Ergün Koç, meclis üyelerinin tümüne yakınının katılmaması nedeniyle ertelenen ve dün öğle saatlerinde yapılan komisyon seçimlerinde “şok”a girdi.
Ekim toplantısının ertelenmesinin perde arkasındaki fırtınaları görmezden gelsek bile, Ergün Koç’un ısrarla istediği Mehmet Ali Köfteci (DP) ile Şaban Önen’in (ANAP) encümen seçiminde devre dışı bırakılması bir çok planın bozulmasına yol açtı.
Encümene, iki “Doğrucu Davut” diye bilinen Sedat Karakaşlar (DP) ile Dündar Efe’nin (DP) girmesi Ergün Koç’u neden rahatsız ettiğini pek bilemeyiz. 
Ancak bilinen bir gerçek var ki, Koç’un istemediği hatta seçilmeleri dırumunda istifa etmeyi bile düşünebileceği isimler; Sedat Karakaşlar ile Dündar Efe, kendi partililerinin oy vermemesine karşın, AK Partili 7 üyenin tümünün desteğini alarak encümene seçilmiş olmalarıdır.
Koç’un Belediye Başkanı olmasında önemli rol oynayan en yakın arkadaşı Sedat Karakaşlar’ı harcamaya kalkması ve “En sıkışık durumlarda gerekir diye” elinin altında tutmaya çalıştığı Dündar Efe gibi vefalı bir partilisini silmek istemesi çok düşündürücüdür.
Koç’un, “Ben yaparsam olur” mantığı encümen seçimlerinde bir kez daha kırıldı.
Karakaşlar ile Efe’nin encümene girmesi Belediye de yeni bir sayfanın açıldığını göstermektedir.
Koç, çok uğraştığı halde istediği isimleri encümene seçtirememekle kalmadı. Belediye’deki 9 komisyonun tümünde de AK Partili meclis üyelerinin 3+2 ve 2+1’le çoğunluğu ele geçirmiş olması, Koç’un belki de sinirlerini iyice bozdu.
Kısaca, DP’li Sedat Karakaşlar, Dündar Efe ve MHP’li Zafer Özer’in katılmadığı oturumda Belediye Başkanı Ergün Koç 7-6 yenik düştü.
Ahbap-çavuş ilişkileri ve kapalı kapılar ardındaki pazarlıklar para etmedi.
Belediyedeki ilginç dalgalanmalar  yavaş yavaş şekillenmeye başlarken, Ergün Koç’un giderek yalnızlaşması acaba neyle örtüştü?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.