Müftü Yazıcı’dan “Ramazan mesajı”

Yazıcı, “Şükürler olsun on bir ayın sultanı Mübarek Ramazan'ın aydınlığı ve nuru üzerimize doğdu. Bizleri bu günlere kavuşturan Âlemlerin Rabbi olan Allah'a sonsuz şükürler olsun. Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed'e ve bütün peygamberlere salât ve selam olsun.

Manevi yaralarımızı şifalı atmosferinde iyileştireceğimiz, bunalan ruhlarımıza huzur bulacağımız, ibadet ve kulluk sayesinde özümüzle barışacağımız, var oluşun sır ve hikmetini kavrayarak kulluk şuuruna ereceğimiz çok mübarek bir zaman dilimine girdik. 

Bir dilim ekmeğin, bir zeytin tanesinin, birkaç damla suyun ne kadar büyük bir nimet olduğunu anlayacağımız kadir ve kıymet bilme mevsimine eriştik. 

Sıcak ve uzun günlerde oruç tutacak cümle kardeşlerimize Cenab-ı Allah, kuvvet, metanet, dayanma gücü ve sabır ihsan eylesin. Bir an olsun, meşakkate, zorluğa ve darlığa düşürmesin inşallah. Hastalığı ve sağlık problemleri sebebiyle oruç tutamayacak olan kardeşlerimize Mevla'mız şifa ve dayanma gücü versin.

Mübarek Ramazan'ı sağlık, huzur, ibadet ve takva ile yaşamayı Yüce Rab'bimiz bizlere nasip eylesin. Ramazan-ı şerif hepimize hayırlı ve mübarek olsun.”

Bursa İl Müftülüğü'nden yapılan açıklamada, Karacabey Runguşpaşa Camii, Büyükorhan Yeni Camii, Gemlik Emetullah Camii, Gürsu Somuncubaba Camii, İnegöl Suyolu, Kasımefendi, Osmaniye, Yıldırım, Süleymaniye camileri, İznik Hacı Hamza Camii, Kestel Çınar Camii, Kestel Kur'an Kursu Tatbikat Camii, Mudanya Hasanbey Camii, Nilüfer Ticaret Merkezi Camii, Osmangazi Orhan Camii, Demirtaş Organize Sanayi Camii, Nakkaş Ali Mescidi, Yenişehir Voyvoda Camii, Yıldırım Hacerulesved Camii ve İmam Hatip Tatbikat Camii'nde hatimli teravih namazı kıldırılacağı kaydedildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.