Minik Bayram yürekleri dağladı

6 yıldır ayrı yaşayan Ahmet ve Arzu Kuvan, oğullarının cenazesinde bir araya geldi. Çocuklarının yüzüne son kez dokunan anne ve babanın feryatları büyük üzüntü yarattı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı göremeden hayatını kaybeden Kuvan'ın cenazesi önceki gün toprağa verildi.

Annesi Arzu Kuvan ve ağabeyi Aytaç Kuvan ile birlikte dedelerinin yanına gelen 10 yaşındaki Bayram Kuvan, bisikletiyle gezmeye çıktı. Yol kenarına bisikletini bırakan küçük çocuk, etrafı tel örgülerle çevrili havuzun kenarına geldi. Açık olan tel örgülerin yanından havuz kenarına gelen 10 yaşındaki Kuvan, dengesini kaybederek havuza düştü. Yaklaşık 3 metrelik havuzdaki 1.5 metrelik suya gömülen çocuk boğularak can verdi.

Annesinin köyü olan Yenikaraağaç’ta düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programı için köye gelen minik çocuğun kaybolduğu 2 saat sonra anlaşıldı. Köyde yapılan aramalara rağmen bir türlü bulunamayan küçük çocuk için jandarma ekipleri seferber oldu. Küçük çocuğun bütün aramalara karşın bulunamaması üzerine eşinden ayrı olarak yaşadığı baba Ahmet Kuvan'ın çocuğu kaçırdığından şüphelenildi. Babaya ulaşan jandarma ekipleri, çocuğun kaçırılmadığını anlayınca tahkikatı genişletti. Jandarma ve köy sakinleriyle yapılan aramalar neticesinde Kuvan'ın bisikleti evinden 200 metre uzaklıktaki sulama kanalının kenarında bulundu.

Çevrede yapılan aramalara rağmen küçük çocuğun izine rastlanmazken, tel örgülerle çevrili havuzun yanında bulunan ayak izleri köy sakinlerini harekete geçirdi. Havuzda yapılan aramada Kuvan'ın cesedine ulaşılamadı. Ardından köye gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, havuzun içinde tırmıkla yaptığı aramada küçük çocuğun cesedini buldu. Savcının incelemenin ardından küçük çocuğun cesedi otopsi için üzere Bursa Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

6 yıldır ayrı yaşadığı eşiyle oğlunun cenazesinde bir araya gelen anne ve babanın feryatları yürekleri dağladı. Helallik almak için baba evine getirilen küçük çocuğun annesi Arzu Kuvan, oğlunun yüzüne son kez dokunmak istedi. Köy imamı tabutu açarak annenin bu arzusunu yerine getirdi. Oğlunun yüzüne dokunan anne ayakta durmakta güçlük çekti. Anneyi akrabaları sakinleştirmeye çalıştı. Küçük çocuğun yakınları da tabutun başında gözyaşlarına boğuldu. Kuvan'ın küçük bedeni köy mezarlığına defnedildi.

Küçük çocuğun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatilinden yararlanıp annesi ve abisi Aytaç Kuvan'la birlikte dedesinin yanına gittiği öğrenildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.