Milli Eğitim, engelli öğrencileri unutmadı

Milli Eğitim, engelli öğrencileri unutmadı
Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle dün Simalar Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek engelli öğrencilere karanfil verdi.
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsa Aydemir, Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Lütfi Yavaş ve Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Akdağ’ın katıldığı ziyarette, Kurum Müdürü Salih Bobaç ile Psikolog Tuğba Toprakeş de hazır bulundu.
Yaklaşık 1,5 ay önce göreve başlayan ve 23 yıldır engellilere hizmet veren Simalar Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Salih Bobaç, kurumun yapısı ve faaliyetleri hakkında konuklara bilgiler verdi. Kurumun, 146 öğrenci ve 23 personel ile 3 yıldır etkin bir şekilde hizmet verdiğini dile getiren Bobaç, “Büyük sıkıntılarımız yok. Ancak, destek eğitime ihtiyacı olan engelli yavrularımıza ulaşmak istiyoruz. Özellikle ailelerin bu konuda bilinçlenmesi gerekir. Toplum baskısı nedeniyle evlatlarının engelli olduğunu kabul etmeyen aileler, en büyük yanlışı istemeden de olsa çocuklarına yapıyor. Engelli olmak suç ya da ayıp bir şey değil. Önemli olan engelli yavrularımızı ve vatandaşlarımızı topluma kazandırabilmektir” dedi.
Şube Müdürü İsa Aydemir ise, engelli öğrencilere yönelik Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önceki yıllarda olduğu gibi desteğini sürdüreceğini söyledi. Aydemir, konuyla ilgili her türlü sorun ve sıkıntıları paylaşmaya hazır olduklarını belirterek, “Toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olan engellilerimize yılda bir kez değil, her zaman destek olmalıyız. Sadece devletin değil, halkımızın ve hayırsever insanlarımız da konunun bilince olması ve engelli vatandaşlarımıza sahip çıkması gerekir” diye konuştu.
Konuşmalarından ardından bireysel ve grup eğitimi alan engelli öğrencileri ziyaret eden yetkililer, onlara karanfil hediye etti. Gülüşleriyle hayatı renklendiren engelli öğrenciler, gösterdikleri azimle de konuklara duygulu anlar yaşattı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.