Milletimizin başı sağ olsun

Milletimizin başı sağ olsun
Karacabey Anavatan Gençlik Kolu Başkanı Murat Sel, ilçe yönetimi ve gençlik kolları adına yaptığı basın açıklamasında terör olayla-rının oluşumuna destek verenleri kınadığını duyurdu.
Ulus olarak teröre bir an önce çözüm bulmamız gerektiğini belirten Sel, daha fazla Mehmetçiğin şehit olmadan önlem alınmasını istedi.
Sel, “Zamanı geldiğinde içimizde ki hainlere de hesap sormayı biliriz” diye konuşarak, teröristlere gerekli cevabın verileceğini belirtti.
Sel, “Terör; bu vatanın ne şekilde kazanıldığını unutmadan, ülkesinin insanına güvenerek, devletin tüm kurum ve kuruluşlarıyla bir bütün halinde ve boyun eğmeden dik bir devlet duruşuyla çoktan çözülmeliydi. Fakat öyle olmadı. Bıçak kemiğe dayandıktan sonra ancak olaya el atmak için kollar sıvandı. 22 Temmuz seçimlerinden önce hükümetten ordumuz teskere istedi. Ama AKP iktidarı güneydoğu ve doğuda ki vatandaşların oylarını alamamaktan çekindiği için bu isteğe kulak tıkadı. Demokrasi dağıtma adı altında Afganistan ve Irak’ı işgal edip binlerce masum insanı katleden, askerimizin başına çuval geçiren, bölücü örgüt kansızlarına silah temin eden sözde Türk dostu Amerika’dan çekindiği için mi bilinmez bu zamana kadar bekleme ihtiyacı duyuldu. Kesin rakamları bilmiyorum ama tahminen en az 50 şehit verdik bu dönemde.
Hiç kimse unutmasın ki bu ülke insanı her ne kadar fakirleştirilip gerçekleri görmesi engellenmeye çalışılsa da canımıza kast edenlere gerekli cevabı veremeyenleri tespit ve teşhis edecektir. AKP hükümeti ülkenin içinde bulunduğu konjonktürde ister istemez bölücü kansızlara meydan okuyacaktır. 5 yıldır diplomasiyle bu durumu çözmeye, boynu eğik dış politikamız yeterli olmayınca bitti denen terör yeniden hortlamıştır. Tayyip bey dünyaya kafa tutan üslûbunu Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler masalarında kullansaydı şimdi kendini bilmez bebek katilleri Türkiye Cumhuriyeti’ne kafa tutamazdı. Şimdi soruyorum eğer hükümetin, ülkeyi bu duruma düşürmesinde hiç rolü yok mu? ‘Askerlik yan gelip yatma yeri değil!’ elbette şehit olacak diyorsanız, Cumhurbaşkanı gibi 12 askerimiz Hakkari’de şehit edildiğinde ‘Bölücü örgüt içerisinde münferit bir olaydır’ diyebilecek kadar iyimser iseniz lütfen cevap vermeyin. Değer miydi 250 kilo kömür için, iktidar olmayan partilerin bile temin edebileceği asgari ücretli bir iş için, Ramazan’da gazetelere manşet olmak şartı ile yardım paketi alabilmek için oy vermeye değer mi idi. Gerçekten iyi politika izlediğini düşünenlere de soruyorum bu ülkenin güvenliğini sağlayamadıktan sonra asgari ücrete 30 YTL zam yapılmasının bir önemi var mı?
Vatandaşlar olarak bizde tepkimizi göstermeliyiz. Geçtiğimiz pazar günü Karacabey’de yapılan mitingde olduğu gibi birlik ve beraberlik mesajımızı taşkınlık ve provokasyona izin vermeden yapmalıyız. Karacabey’de böyle bir olay yaşamadık ama ülke genelinde maksadını aşan durumlar gelişmekte. Bursa merkezinde insanların çığırından çıktığını gören siyasiler bir araya geldiler. Dün yapılan bu toplantının ev sahipliğini ve organizatörlüğünü ANAP İl Başkanı Ahmet Kömbe yapmıştır. 22 Temmuz seçimine girmemiş Anavatan Partisinin Karacabey İlçe Gençlik Kolu Başkanı olarak il başkanıma çok teşekkür ediyorum. Kendisiyle dün yaptığım görüşmede bu tepkimi gösterdiğimde çok anlamlı bir cevap aldım. ‘Biz Anavatanız’. Peki İktidar gücü arkasında olan AKP ilçe teşkilatı nerde? Heykele astırılan “Yan gelip değil can verip yattılar” pankartı nerede? Başbakanı Peygamber ilan ettiğiniz gafından mı rahatsız oldunuz?
Söylenecek o kadar çok şey var ki ama en başta söylediğim gibi zaman çözüm bulma zamanıdır. Vatandaşlar olarak yapmamız gereken sağduyulu bir şekilde tepkimizi sonuna kadar göstermek ve yetkililerin uyarılarına uymaktır. Hepimiz Mehmetçiğiz, gerektiğinde elimize silah alır savaşırız. Zamanı geldiğinde elimizi vicdanımıza koyup düşünürüz. Ulusumuzun başı sağ olsun” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.