“Mildiyö” tehlikesi!

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdoğan Ceylan, uyardı:

Karacabey Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdoğan Ceylan, yapılan arazi kontrollerinde sıcak havanının da etkisiyle mildiyö hastalığının ilerlemekte olduğunu tespit ettiklerini duyurdu. Ceylan, mildiyö hastalığının ürünlerde verimi büyük ölçüde etkilediğini belirtti.

İlaçlama yapacak üreticilerin reçete ile temin edecekleri ruhsatlı ilaçları kullanmaları için ikinci kez uyarı yapma gereği duyduklarını belirten Ceylan, “Ekiplerimiz tarafından Karacabey Ovası'nda yapılan arazi kontrollerinde sıcak havanının etkisiyle mildiyö hastalığının ilerlemekte olduğu tespit edildi” dedi.

Mantari bir hastalık olan mildiyö hastalığına yakalanan ürünlerin yaprakları üzerinde önce küçük, soluk yeşil veya sarımsı lekelerin belirdiğini anlatan Ceylan, şunları kaydetti; “Hastalık ilerledikçe renkleri kahverengi ve siyah olur. Uygun havalarda hastalık yaprak saplarına, bitkinin dal ve saplarına doğru ilerler. İleri safhalarda lekeler yırtılır, kurur ve bazen çürürler. Hastalık meyvelere de geçebilir. Hastalıklı meyvelerde esmer lekeler, domates kızardığı zaman yeşil çerçeve ile normal kırmızı kısımdan ayırt edilir. Hastalık hem ürün miktarını hem de kalitesini olumsuz etkiler. Bu nedenle üreticilerimizin reçete ile satın alacakları ilaçlarla ilaçlama yapmaları gerekmektedir.”

Ceylan, hastalığı engellemek için çalışmalara aralıksız devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.