MHRS hizmeti başladı!

Vatandaşlar, 182’yi arayarak ya da internet aracılığıyla hastaneden randevu alabilir:

Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yavuz Kaan Bütün, vatandaşların kamuya ait hastanelerle 182 numaralı telefonla randevu alabileceklerini söyledi.

Vatandaşların bundan sonra sabit veya cep telefonlarından 182 numarayı aradıklarında, karşılarına operatörün çıkacağını ifade eden Bütün, “Vatandaşımız hangi gün ve saatte muayene olmak istediğini söyledikten sonra, TC Kimlik numarasıyla müracaatını yapacak. Randevu günü ve saatinden en az 30 dakika önce hastanenin MHRS hasta kabul bölümüne başvurarak muayenesini olacak” dedi.

Başhekim Bütün, sistemden sağlıklı yararlanabilmek için öncelikle numaranın lüzumsuz sorularla meşgul edilmemesini isteyerek, Karacabey’de hizmet veren A ve B Blok’ta randevu sistemi uygulandığını kaydetti.

Başhekim Bütün konuyla ilgili şunları söyledi; “Bilindiği üzere, Sağlık Bakanlığı Türkiye'de daha etkin ve verimli bir şekilde sağlık hizmetlerine ulaşılması amacı ile Sağlıkta Dönüşüm Projesi'ni yürürlüğe koymuş ve bu program kapsamındaki çalışmaları büyük ölçüde gerçekleştirmiştir. Bu programın en önemli çalışmalarından biride Merkezi Hastane Randevu Sistemidir (MHRS).

MHRS nedir?

MHRS: vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı 2 ve 3. basamak Hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri için 182 MHRS Çağrı Merkezini arayarak canlı operatörlerden kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir uygulamadır.

MHRS'nin amaçları nelerdir?

Hastanelerde daha iyi bir kaynak planlanması (iş gücü ve teçhizat kullanımının etkin ve verimli planlanması) yapılarak vatandaş/hasta memnuniyetinin artırılması, hastanelerde kuyrukların azaltılmasıdır.

Hastanelerde kaynak kullanımının ve dağıtımının ölçülmesi (iş gücü, makine ve teçhizat kullanımının etkin ve verimli uygulanması)suretiyle; sağlık hizmetleri sunumunun, verim ve kalitesinin artırılmasıdır. MHRS verileriyle, sağlık politikaları geliştirilmesine yardımcı olunmasıdır.

Randevu nasıl alınır?

Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı MHRS Çağrı Merkezi aranır. 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.

Poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir. Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.

Randevu nasıl iptal edilir?

Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı MHRS Çağrı Merkezi aranır. Bu arama randevu zamanından önce yapılmalıdır.

182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.

Vatandaş iptalini istediği randevusunun, tarih ve zamanını asistana iletir. Asistan tarafından ilgili randevu iptal edilir. Vatandaş kendisine verilen randevu zamanından 30 dakika önce hastanemizin MHRS Hasta Kabul Bölümüne başvurur.

Randevu almayan ya da alamayan vatandaşlar doğrudan hastanemize başvurarak muayene olabileceklerdir.

İnternet randevu sistemi

Sağlık Bakanlığı Merkezi Hastane Randevu Sistemi’ne web randevu sistemi de eklendi. Vatandaşlarımız, hem internetten hem de 182 nolu telefondan randevu alabilir.

            Hastanemize internet üzerinden randevu almak isteyenler; www.karacabeydh.gov.tr adresinden online başvurabilir. Randevu alabilmek için öncelikle sisteme üye olmak gerekmektedir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.