MHP’den “Yaşlılar Haftası” mesajı

Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mukaddes Erdinç, “Yaşlılar Haftası” nedeniyle bir mesaj paylaştı.
Yaşlılığın, dün ile bugün arasında bir köprü olduğunu hatırlatan Mukaddes Erdinç, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Yaşlılık, insan hayatında geçmişin muhasebesinin yapıldığı, tecrübe ve birikimlerin yeni kuşaklara aktarıldığı anılarla yaşanılan özel bir dönemdir. Dün ile bugün arasında bir köprüdür.
Yaşlılarımız kültürümüzü, değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Ömrünün büyük bir bölümünü topluma ve ülkesine hizmetle geçirmiş insanların yaşlandıklarında insan onuruna yakışan bir bakım ve ilgi isteme hakları vardır ki, bizleri bugünlere hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak onların sorunlarına sahip çıkmak, sevgi ve saygı göstermek önce insanlık sonra yurttaşlık görevimizdir. Devleti hizmet aracı olarak gören hükümetler, bir sınıfın değil bütün halkın refahını sağlayacak politikalar üretmeli, yoksullar ve yaşlılar için özel programlar oluşturmalıdır. Zor durumda olan vatandaşına terk edilmişlik, kimsesizlik duygusu yaşatmamalıdır. Hedefi belli bir kesimin değil, tüm halkın refahı olmalıdır.
Mustafa Kemal Atatürk, ‘Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur’ der. Büyüklerimize her konuda destek vermek, sevgi ve saygıya dayalı ilişkiler kurmak zorundayız. Onları yalnız bırakmamalı, sevgi ve saygıyla her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmeliyiz. Unutmayalım ki bugün onların oldukları yerde yarın biz olacağız. Bugün sağlıklı ve mutlu yaşıyorsak, onların fedakarlıkları sayesindedir. Büyüklerimizin yeri huzur evleri değil, sevgi yumağıyla örülmüş aile ortamı olmalıdır. Onlar bize kanlarından kan, canlarından can katanlardır. Kıymetlerini öldükten sonra değil, sağlıklarında bilelim. Sahip çıkalım. Dertleri, derdimiz olsun. Sevgimizi bugün gösterip ellerini öpelim. Yarın geç olabilir. Her yaşlı insanın hemen hemen çoğunun istediği şey mutlaka ama mutlaka saygıdır. Hatırlanmaktır. Etrafımızdaki yaşlıların hayat tarzlarına bakarsak, onlar için çok önemli bizim için basit çok şey buluruz. Yeter ki arayalım. Her yaşlıda kendimizi bulabileceğimizi unutmayalım.
Her insan yaşlılığa doğru koşar. Ömür dediğin bir gündür, o da bugündür.
Tüm büyüklerimin, saygı ve sevgiyle ellerinden öper, yaşam sevinçlerinin yok olmadığı mutluluk dolu günler dilerim.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.