MHP’den “Kadınlar Günü” mesajı

Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mukaddes Erdinç, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Ülkenin toplumsal birliği için kadınların hayati bir önem taşıdığına vurgu yapan Mukaddes Erdinç, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Evinde anne ve eş, iş yerinde çalışan, toplumda saygın bir yeri olan kadınların, ülkenin toplumsal birliği ve dirliği için hayati bir önemi vardır.
Bu topraklar, Türk kadınının elemeği, göz nuru ve namusudur. Bu nedenle yıllardır üzerinde var olduğumuz güzel yurdumuza, Anadolu, Anayurt, Anavatan denilmektedir. 1950 yılında milletvekilliği yapmış savaş kahramanımız Halide Edip Adıvar anılarında, Milli Mücadele yıllarında halkı bilinçlendirmek için yaptığı toplantıların birinde yaşadığı bir olayı şöyle anlatır.
‘Konuşmam bitince yanıma yaklaşan bir köylü kadını, senin ne dediğini anladım. Benim Darul Malumat’ta bir kızım var. Ben fakir çamaşırcı bir kadınım. Ona tahsil verebilmek için her gün çalışıyorum. O da öğretmen olacak. Senin gibi konuşacak. Oğlum Çanakkale’de öldü. Ağlamıyorum. İşimi bırakmıyorum. Sonra kızıma tahsil veremem’ dedi ve koynundan çıkardığı parayı Hilal’i Ahmer’in yaralarına diye uzattı. Birbirimizin gözlerinin içine bakıyorduk. O zamana kadar Türkiye’nin geleceğine bu kadar kuvvetle iman ettiğimi hatırlamıyorum’
Bizler, Halide Onbaşıların, Nene Hatunların, Kara Fatmaların, Şerife Bacıların torunlarıyız. Bizler, nasır tutan elleriyle çalışan, şehit olan evladını toprağa verirken bile ‘vatan sağ olsun’ diyerek gözyaşı döken, her şeye rağmen dik duran kadınlarız. Bizler hastanelerde şifa dağıtan, Kuva-yi Milliye’ye maddi destek için yarışan, Karadeniz’den, Zonguldak’tan, İnebolu’dan cephane ve erzak taşıyanlarız.
Bizler Türk kadınıyız. Günümüzde diğer milletlerin yaymaya çalıştığı kadın hakları ile ilgili görüşler çok önceden Atatürk tarafından dile getirilmiş ve uygulanmıştır.
Bizler aydınlıkta yürüyor, görüyor ve vatanımızın dağlarında ovalarında, yaylalarında, şehirlerinde temiz havayı soluyorsak, bu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, dedelerimizin ve ninelerimizin sayesindedir.
Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatı Adına, acıyla yoğrulan, sabırla bilenen, hakkını savunan, var olmanın en büyük destekçisi tüm dünya kadınlarının günü kutlu olsun.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.