Mezarlıkta tehlike kol geziyor!

Balici, tinerci ve sarhoşlardan sonra şimdi de haraç kesenler çıktı:

Yetkililere seslenen vatandaşlar, Şehir Mezarlığı’nda güvenliğin arttırılmasını istedi. Özellikle Cuma günleri yakınlarını mezarlıkta ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, tehlikeli durumlarla karşı karşıya kaldıklarından yakındı.

Kendilerinden mezarlığa su dökme karşılığında para istendiğini belirten vatandaşlar, vermediklerinde sert tepki gördüklerini söyledi. Gündüz vakti bile bu tür olayların sıkça yaşanmasına inanamadıklarını ifade eden vatandaşlar, “Mezarlıklar kutsal mekanlardır ve iyi korunması gerekir. Ancak özellikle güzel havalarda tinerci ve sarhoşlar, mezarlıklarda kol geziyor. Çevreyi rahatsız ediyor. Bu yetmezmiş gibi, şimdi de haraç kesenler çıktı. Yakınlarımızı ziyaret için mezarlığa gittiğimizde, yanımıza kim olduğu belli olmayan şahıslar geliyor. ‘Mezara su dökelim’ diyorlar. Kendilerine ‘Gerek yok’ dememize karşın, mezarı suluyorlar ve zorla para istiyorlar. Vermek istemeyince tepki gösterip, rahatsız ediyorlar. Geceleri mezarlıktan yürümek imkansız. Belediye mezarlık girişine uyarı levhası asmış ancak, pek bir işe yaramadığını görüyoruz. Mezarlıklarımızda güvenliğin arttırılmasını istiyoruz” dedi.

Şehir Mezarlığı’nın kaderine terk edilmemesi gerektiğini belirten vatandaşlar, “İstediğiniz kadar mezarlık yolları ve çevre düzenlemesi yapın, güvenlik sorununu ortadan kaldırmadıkça bir anlamı yok. Böylesine önemli kutsal mekanlar balici, tinerci, sarhoş ve haraç kesenlerin mekanı haline gelmemelidir. Maalesef Belediye’nin astığı uyarı levhasında yazanların hiçbirine uyulmuyor. Bizler yalnızca yakınlarımızı rahatça ziyaret edip, onlar için dua okumak istiyoruz. Ancak çok tedirgin oluyoruz. Mezarlıkta huzur kalmamış” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.