Mevsimlik işçiler unutulmadı

Karacabey'e her yıl yaz aylarında doğudan batıya tarlalarda çalışmak için gelen mevsimlik işçilere, Belediye Başkanlığı yardım elini uzatmaya devam ediyor. Farklı bölgelerde geçici çadırlarda kalan işçilerin su ve temel yaşamsal ihtiyaçları Belediye Başkanlığınca karşılanıyor. Belediye İtfaiyesi ile Destek Hizmetler Müdürlüğü ekipleri düzenli olarak köylerde su ve fosseptik sorunlarını gideriyor.

Tarımın yoğun yapıldığı bölgelerde belirlenen alanlarda, kurdukları çadırlarda yaşamlarını sürdüren mevsimlik işçilerin düzenli olarak su ihtiyaçları gideriliyor. Bunun yanında yine çadır alanlarına seyyar tuvalet ve banyolar kurularak yaşamsal ihtiyaçlarını gidermeleri sağlanan işçiler, bu yardımlarla sıcak yaz günlerinde rahat bir nefes alma imkanı buluyor.

Başkan Ergün Koç, mevsimlik işçilere sağlanan imkanlar ile ilgili şu ifadeler yer verdi:

“Hizmetlerimiz sadece Karacabey'e değil yolu Karacabey'den geçen, Karacabey'de mola veren, ekmeğini bir şekilde bu topraklardan kazanan herkesedir. Mevsimlik işçiler zaten memleketlerinden çok uzaklara zor şartlarda ekmek parası kazanmak için yollara düşüyor. Sıcak yaz günlerinde tarlalarda gün boyu yoğun bir tempo ile çalışıyorlar. Bizlerde onların belirli temel ihtiyaçlarını karşılamak için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Ekiplerimiz belirli aralıklarla bu çadır alanlarında ki sorunlara çözüm olmaya çalışıyorlar”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.