“Mevsim” ödüllendirildi

Karacabey’de çekimleri gerçekleştirilen, mevsimlik işçilerin hayat mücadelelerini anlatan ‘Mevsim’ adlı kısa ödüle layık görüldü.
Büyükşehir Belediyesi personeli Songül Uncu, ‘III. Ulusal Kısa Film Emek Yarışması’nda, mevsimlik işçilerin hayat mücadelelerini anlatan ‘Mevsim’ adlı kısa filmiyle ödül kazandı.
HAK-İŞ Konfederasyonu’nun 39. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “III. Ulusal Kısa Film Emek Yarışması’ finali ve ödül töreni, Ankara Rixos Otel’de gerçekleştirildi. Yarışmaya mevsimlik işçilerin zorlu yaşam koşulları altındaki hayat mücadelelerini anlatan ‘Mevsim’ adlı kısa film ile katılarak ödüle layık görülen Bursa Büyükşehir Belediyesi personeli Songül Uncu, ödülünü HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay’ın elinden aldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Karagöz Sinema Atölyesi katkılarıyla hazırlanan ödüllü kısa filmin çekimleri Karacabey’de gerçekleştirildi. Törene katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Uncu’yu tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
Mevsim adlı kısa filmde; İbrahim (33) ve Fatma (28)’nın tek çocukları Kader(12) mevsimlik işçi olarak çalışıp geçimlerini sağlamaktadırlar. İbrahim çalışkan bir Anadolu erkeği, Kader henüz küçük bir kız, Fatma ise hamile olmasına rağmen 25 günlüğüne geldikleri bir domates tarlasından çalışıp, hakları olan parayı aldıktan sonra gitmek istemektedirler. Kader çocukluğunu yaşayamamakta ve bu yüzden farklı tepkiler gösterebilmektedir. Tarlanın çavuşu, İbrahim’in ailesine fazla kişi çalıştıklarını düşünerek emeklerinin karşılığını vermemekte ve gelişen bir kavga sırasında zaten zorlu bir hamilelik dönemi yaşayan Fatma’nın düşük yapmasına kadar giden olaylar zinciri yansıtılmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.