Meme kanserine karşı öğrenci ve veliler bilinçlendi

Sağlık Grup Başkanlığı’na bağlı 2 Nolu Sağlık Ocağı, meme kanserine karşı öğrenci ve velileri bilinçlendirdi.
Ömer Matlı İlköğretim Okulu’ndaki programa öğretmen, öğrenci ve veliler büyük ilgi gösterdi. 2 Nolu Sağlık Ocağı’nda görevli Dr. Nedret Yanık, Ebe Güler Savaş ile Tıbbi Sekreter Ayşe Yıldızlı ‘Meme Kanseri ve Kendine Kendine Meme Muayenesi’ konulu konferansta katılımcıları bilgilendirdi.
Meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser olduğuna dikkat çeken Dr. Nedret Yanık, meme kanseri, kadınlarda en sık karşılaşılan tümör olduğunu vurguladı. Etkili bir tedavi ile kanserin yenilebileceğini belirten Yanık, “Meme kanseri tanısı konulduğu zaman, moralinizin aşırı bir şekilde bozulması ve ‘Neden ben?’ diye sormanız normaldir. Ancak, unutmayınız ki bu hastalık tedavi edilebilir ve yaşamınıza kaldığınız yerden sağlıklı bir şekilde devam edebilirsiniz” dedi.
Ebe Güler Savaş, meme kanserinin erken tanı ve etkin bir tedavi ile tamamen iyileşebileceğine dikkat çekti. Savaş, “Ancak, erken tanı için kadınların düzenli olarak kendi kendilerini muayene etmeleri, meme cerrahına muayenelerini yaptırmaları, meme cerrahının önereceği röntgen merkezlerinde tetkiklerinin ve meme kanseri konusunda uzman olan hekimler tarafından tedavi ve takiplerinin yapılması gerekir” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.