Mecliste “Ergenekon” gerginliği

Karacabey Belediye Meclisi dün Ağustos ayı toplantısına Sedat Karakaşlar’dan gelen Esentepe Mahallesi’ndeki Atatürk Parkı’nın isminin Ergenekon Parkı olarak değiştirilmesi damgasını vurdu.
Mecliste toplantısında gündem dışı gelen dört teklifle birlikte toplam 12 madde görüşüldü. Bunlardan dördü karara bağlanırken, iki teklif reddedildi ve altı teklif ise görüşülmek üzere ilgili komisyonlara hava-le edildi. Sedat Karakaşlar’ın Esentepe Mahallesi yolu üzerindeki parka “Ergenekon” adının verilmesi teklifiyle, Tavşanlı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Küçük Sanatlar Bölgesi’nin isminin “Ticaret Bölgesi” olarak değiştirilmesi yönündeki diğer bir teklif de AKP’li üyelerin aleyhte oy kullanmaları sonucunda 8’e karşı 7 oyla reddedildi. Toplantıda ayrıca, Yaş Sebze ve Meyve Hali’ndeki müstecirlerin teminat bedeli 1.500 YTL.’den 600 YTL.’ye düşürüldü.
Belediye Meclisi üyeleri, önceki günkü toplantıda Zabıta Yönetmeliği’ni günün koşullarına uygun hale getirirken, Garipçe Mahallesi, 32.sokağa ilçemizin tanınmış iş adamlarından merhum Yusuf Derici’nin adının verilmesini onayladı. Plan değişikliklerini içeren altı konu ise önümüzdeki günlerde ilgili ihtisas komisyonlarında görüşülecek.
Toplantıya damgasını vuran “Ergenekon” isminin bir parka verilmesi konusunda görüşlerini açıklayan önerge sahibi Sedat Karakaşlar, ilçedeki iki parkta Büyük Önder Atatürk’ün adının bulunduğunu belirterek, Esentepe Mahallesi’ne giden yol üzerindeki ve Şehir Mezarlığı karşısında düzenlenen yeşil alana Türklerin atılımcı yönünü temsil eden Ergenekon adının verilmesinin uygun olacağını savundu. Karakaşlar’ın bu teklifi, 7 kabul oyuna karşılık, genel politika konusuna girdiği gerekçesiyle AKP’li 7 üye ve DP’li Yüksel Arda’nın red oylarıyla gündeme alınmadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.