Mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı

Karacabey Belediye Meclisi önceki akşam gerçekleştirdiği Mayıs dönemi toplantısında 15 gündem maddesini görüştü. Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu’nun ek bina ihtiyacını karşılamak üzere Yeni Mahalle’de bulunan 147, 148,149 ve 150 numaralı parseller okulun genişleme sahasına alındı. 149 ve 150 numaralı parseller, Belediye Başkanı Ergün Koç’un eşi Behiye Koç ile Merve Öktem tarafından satın alınarak okula bağışlanmıştı. Diğer iki parselin de hayırseverler aracılığıyla okula bağışlanması bekleniyor.
Meclis ayrıca, Hamidiye Mahallesi’nde “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı” uygulamasına başlamak ve Malkara Mevkii’nde yeni bir piknik alanı oluşturmak üzere harekete geçti. Toplantıda, sanatçı Hakan Sepetçi’nin adının Karacabey’de doğduğu sokağa verilmesi kabul edilirken, Çamlık’taki park alanına eski Belediye başkanlarından Hüsnü Eken’in adının verilmesi teklif edildi.
Mayıs dönemi toplantısında, 15 maddelik gündemi görüşen Meclis, bunlardan dördünü kabul ederken, bir maddeyi ise reddetti. Diğer on madde ise ilgili komisyonlara havale edildi. Kabul edilen maddeler arasında, sanatçı Hakan Sepetçi’nin adının Karacabey’de doğduğu sokağa verilmesi, ilçedeki iş yerlerinde öğle tatilinin 12.00-13.00 saatleri arasında uygulanması ve Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu’na genişleme alanı olarak Yeni Mahalle’de dört parsel ayrılması konuları yer aldı.
Meclis’e gelen ve Tavşanlı Mahallesi civarındaki Küçük Sanatlar Bölgesi’nde içkili mekan işaretlenme konusunu uzun süre görüştü. Yapılan görüşmelerin ardından, bu konu oy çokluğu ile reddedildi. Yeniköy’deki piknik alanı benzeri bir yeşil alanın da Malkara’da açılması teklifi ise, değerlendirilmek üzere Bayındırlık ve İmar Komisyonu’na havale edildi. Aynı komisyona gönderilen diğer önemli bir konu, Hamidiye Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı uygulamasına geçilmesi teklifiydi. TOKİ ile ilçede 660 adet konut inşaatı yapmak üzere protokol imzalayan Karacabey Belediyesi, Hamidiye Mahallesi’ndeki 70 adet parselde bu projeyi gerçekleştirmek istiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.