Matlı, TOKİ’deki sıkıntıyı yerinde inceledi

Geçtiğimiz hafta AKP Binası'na gelerek İlçe Başkan Yardımcısı Murat Erol'a TOKİ yönetimini şikayet eden konut sahipleri, bu kez de Milletvekili Önder Matlı'ya dert yanarak sıkıntılarına çare bulunmasını istedi.
Beraberinde AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Çelik ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte TOKİ'ye gelen Milletvekili Matlı, konut sahiplerinin yanı sıra Site Yöneticisi Cenan Özşık'la da görüşerek sorunları yerinde inceledi.
Yaklaşık bir yıldan bu yana sorunlarına ilgisiz kaldıklarını iddia ettiği site yönetimini Matlı'ya da şikayet eden TOKİ sakinleri, ciddiye alınmamaktan yakındı.
Murat Köse önderliğinde sıkıntılarını paylaşan vatandaşlar, 6 başlık halinde topladıkları şikayet dilekçesini AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı'ya da sunarak, çözüm beklerini söyledi.
TOKİ sakinleri, evlerindeki sorunlarından toplanan aidatların nerelere harcandığı, kapıcıların ilgisizliği, site çevresinde bahçe duvarı olmaması nedeniyle güvenlik sıkıntısının yaşandığı, özellikle yangın merdivenlerinde içki şişeleri ve sigara izmaritlerine rastlandığı gibi konularda şikayetlerini yineledi.
TOKİ'de oturan her bir konut sahibiyle ilgilendiklerini dile getiren Site Yöneticisi Cenan Özşık ise, şu an için yalnızca aracılık görevi yaptıklarını, sorunları iletmekten başka bir şey yapamadıklarını söyledi.
Müteahhit firmanın vurdumduymaz olduğunu belirten Özşık, “Kapımıza gelen her bir konut sahibine yapabileceklerimizi anlatıyoruz. Anlatmaya da devam edeceğiz. Şu an aracılık dışında başka bir görevimiz yok. Çünkü Kesin Kabul olmadığı için yalnızca sorunları iletebiliyoruz. Bu noktada müteahhit firma biraz duyarsız kalıyor. Aidat ve ortak gider ücretlerini toplamak dışında başka bir şey yapamıyoruz” dedi.
Toplanan paraların nerelere gittiğini sorgulayan TOKİ sakinleri, “Sıkıntılarımız göz ardı ediliyor. Ancak konu para toplamaya gelince panoya büyük harflerle yazılıyor” diyerek tepkisini dile getirdi.
Karşılıklı görüşlerin alındığı toplantı sonrası konuşan Milletvekili Matlı, sıkıntının şeffaflığın olmamasından kaynaklandığını belirtti. TOKİ sakinlerinin mağdur edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Matlı, her bloktan birer yöneticinin belirlenmesini ve site yöneticisiyle birlikte çalışılmasını istedi.
Matlı'nın önerisine sıcak bakan TOKİ sakinleri ile site yönetimi, bundan böyle sıkıntıların çözümü adına ortak hareket etme kararı aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.