“Makine Ekipman Alımları Desteklemeleri” açıklandı!

Konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendiren İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdoğan Ceylan, “İlimizde yapılan bin 622 adet başvuru dikkate alındığında talep edilen hibe tutarı 9 milyon 623 bin 931,68 TL’dir. Tebliğde de belirtildiği üzere illere tahsis edilecek ödenek illerin tarım alanı, kırsal nüfus, tarımsal üretim değeri ve sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi kriterleri çerçevesinde Bakanlığımızca belirlenmiş olup, ilimize ayrılan ödenek 921 bin 009,46 TL’dir.

2012/36 sayılı tebliğin 22-3. maddesinde belirtilen ‘İl proje yürütme birimi, ilinin tarımsal ürün potansiyeli ile makine ve ekipman kullanma ihtiyacı doğrultusunda hangi makine gruplarına hibe desteği vereceğine karar verir. Hibe desteği verilecek gruplar içerisinde yatırımcıların sıralanması başvuru değerlendirme kriterlerine göre yapılır.’ hükmü çerçevesinde İl Müdürlüğümüzce çalışma yapılmış ve uygun başvurular listesi teşkil edilmiştir.

2012/36 Sayılı Tebliğin 23. maddesinde yer alan ‘Onaylanan yatırımcı listeleri on gün süresince il müdürlüğü internet sitesinde, il ve ilçe duyuru panolarında yayımlanır. Listedeki yatırımcılara ayrıca yazılı tebligat yapılmaz.’ hükmü bulunmaktadır.

İlçemizde 2012 yılı Alet Ekipman Desteklemeleri’nde 23 çiftçimiz ‘Hibe Sözleşmesi’ imzalamaya uygun bulunmuştur. Hibe Sözleşmesi imzalanması için son başvuru tarihi 15 Eylül 2012 olarak açıklanmıştır. Başvurular ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgi Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne yapılacaktır” şeklinde sözlerini noktaladı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.