Liseler spordan kaçıyor!

Liseler spordan kaçıyor!
Karacabey’de ki liselerin sportif etkinliklerden giderek uzaklaşması velilerin tepkisini çekti.
Her yıl Milli Eğitim Müdürlüğü Lig Heyeti ve İlçe Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen sportif organizasyonlara yalnızca ilköğretim okullarının katılması dikkatleri çekmeye başladı. Liselerde okuyan gençlerin bu organizasyonlarla spora teşvik edilmesi beklenirken, okul yönetimlerinin duyarsızlığı gençliğin atari salonlarına, internet kafelere, kahvehanelere, yada birahanelere yönelmesine neden oluyor.
Liselerin, Lig Heyeti’nin düzenlediği atletizm yarışmalarında yer almaması velilerin “Spora olan ilgi her geçen gün azalıyor” yorumlarına neden oluyor.
Karacabey Lisesi, K. Anadolu Lisesi, İMKB Meslek Lisesi, S. Yılmaz A.T.M.L., Teknik L. End. M.L. ve İmam-Hatip Lisesi’nin çocuklarımızı özellikle atletizm yarışmalarından uzak tutmaya çalışması üzücü ve düşündürücü bulunuyor. Lise öğrencilerinin ağır sınav temposu içinde mental olarak çöküntüye uğradığı belirtilirken, sportif faaliyetlerden de uzak bırakılması gençlerin kötü alışkanlıklara yönlenmesine adeta davetiye çıkarıldığı dile getirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.