Limagrain’den dev yatırım

Tohum sektörünün önde gelen markalarından Limagrain’in Karacabey’de kuracağı dev tesisin ruhsat işlemleri tamamlandı. 71 bin metrekarelik alana kurulacak dev tesiste ilk etapta 20 milyon Euro’luk yatırımın ilçeye kazandırılacağı kaydedildi.
Belediye Başkanı Ergün Koç ile makamında bir araya gelen Limagrain Türkiye Üretim Müdürü Aykut Şinik, ruhsat işlemlerinin tamamlandığını ve önümüzdeki ay tesisin temelinin atılacağını ifade etti. Başkan Koç’a firma adına teşekkürlerini ileten Şinik, “Ergün Koç, gerçekten çok başarılı ve etkili bir yönetici. Başından bu yana en az bizim kadar heyecanımıza ortak oldu. Toplamda 50 milyon Euro’luk yatırımın ilçeye kazandırılması için yoğun çaba sarf etti. Bir dediğimizi iki etmedi desek yeridir. Karacabey bizim için önemli bir yer. Bu öneme yakışır bir hizmet ile ilçe sınırları içerisinde, dünya teknolojilerini kullanarak üretime katkı sağlayacağız. Tesisimizi 3-4 ay gibi kısa bir sürede tamamlayacağız. 500’ün üzerinde Karacabeyliye istihdam sağlamış olacağız” ifadelerine yer verdi.
Başkan Ergün Koç, “Birileri inatla yaptıklarımızı görmemek için gözlerini kapatıyor. Onlar gözünü kapatsın. İlçe halkı gözünü çoktan açtı. Bu tesis ile Karacabey’e bir marka değer daha kazandırmış olacağız. Bizler yatırımcının önüne kırmızı halı seriyoruz. Bu ülkenin tek bir sorunu var aş ve iş. Bizler bu soruna bir nebzede olsa çözüm olabiliyorsak ne mutlu. Umuyorum bu tesis Karacabey başta olmak üzere ülke ekonomisine ciddi değerler katacaktır. Gençlerimize çalışma ve esnafımıza dolaylı yönden sektördeki diğer kurum ve kuruluşlara da büyük katkıları olacaktır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.