Kütüphane Haftası kutlu olsun

Karacabey Sadık Yılmaz Halk Kütüphanesi, bugün başlayacak olan, “Kütüphaneler Haftası” nedeniyle çok önemli bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor.
    Konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendiren Sadık Yılmaz Halk Kütüphanesi Müdürü Ramis Çağlar, Karacabey halkına kütüphane sevgisini aşılamayı ve kitap okumayı sevdirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bu yıl 49.su düzenlenecek Kütüphane Haftası nedeniyle 27 Mart Çarşamba günü saat 14.30'da yoğun katılımlı bir program düzenleyeceklerini dile getiren Çağlar, tüm ilçe halkını da beklediklerini duyurdu.
Karacabey'in kütüphaneye ve kitaba olan ilgisinden memnun olduklarını söyleyen Çağlar, 4 bin 160 kitapla hizmete devam ettiklerini kaydetti.
Kütüphane üyeliği hakkında da önemli bilgiler veren Müdür Ramis Çağlar, “Bundan böyle “e-kütüphane” uygulamasına geçildi. Yani artık her yıl üye kaydı düzenlemesi yapmayacağız. Kütüphanemize gelenleri e-kütüphane sistemi üzerinden üye yapacağız. Bu şekilde hem üyelerimizin kitap okuma alışkanlıklarını daha iyi göreceğiz, hem de kitapların kaybolmasını önleyeceğiz.
Bu sistemin bir diğer faydası da öğrencilerimize olacak. E-kütüphane sistemine kayıtlı öğrencilerimiz, ayda en az 10 kitap okudukları taktirde, yıl sonunda tüm derslerine 2 puan eklenecek. Ancak aldıkları kitapları getirmemeleri halinde ise, 2 puanları silinecek. Bundan böyle her şey sistem üzerinden takip edilecek” dedi.
Sadık Yılmaz Halk Kütüphanesi Müdürü Ramis Çağlar son olarak da, Karacabey halkının kütüphaneye sahip çıkmasını istedi. Kütüphanenin 2012 yılında 496 üyesi bulunduğunu belirten Çağlar, 2013'ün ilk 2 ayında ise 148 üyeye ulaştıklarını sözlerine ekledi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.