Kurumlar arası basketbol turnuvası başlıyor

Karacabey  Gençlik ve Spor  Müdürlüğü’nün  düzenleyeceği ‘Kaymakamlık Kupası Kurumlar Arası Basketbol Turnuvası’nda heyecan 20 Ekim  günü başlıyor.
Turnuvaya katılmak isteyen kurumların, en son yarın mesai bitimine kadar müracaat etmeleri istendi. İlçe Kapalı Spor Salonu’nda başlayacak turnuvada kura çeki-minin aynı gün saat 19.00 gerçek-leştirileceği bildirildi. İlçe Gençlik Spor Müdürü Şaban Bayraktar, katılım formlarının İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü’nden temin edileceğini açıkladı.
Amaçlarının dostluk ve dayanışma içerisinde spor etkinliklerini hızlandırmak olduğunu belirten Bayraktar, “Herkes için her yaşta spor düşüncesiyle düzenleyeceğimiz turnuvaya kurumlarımızı bekliyoruz. Karacabey’de spor faaliyetlerini hızlandırarak gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmalıyız. Turnuva’nın dostluk ve dayanışma içinde geçeceği inancındayım” dedi.
Müsabakalara katılacak takımların, uyması gereken teknik koşullar şu şekilde açıklandı:
2008 KARACABEY İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ  LİG HEYETİ ve  GENÇLİK SPOR MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN ORGANİZE ETTİĞİ ‘HERKES İÇİN HER YAŞTA SPOR’  KAYMAKAMLIK KUPASI  KURUMLARARASI BASKETBOL TURNUVASI
TEKNİK TALİMATNAMESİ
1.Müsabakalar biri baş diğeri yardımcı olmak üzere iki hakem tarafından yönetilir.Ayrıca kendilerine saat ve sayı ile 30 saniye hakemi yardımcı olur.( komite hakem sayılarında ve değişikliklerinde tam yetkilidir.)
2.Müsabakaya katılacak kurum ve kuruluşlar  17EKİM/2008 CUMA günü mesai bitimine kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Lig Heyeti ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğüne katılım formlarını ,takım listelerini ve dekontları teslim edeceklerdir.Aynı gün saat 19:00′ da İlçe Kapalı Spor Salonunda Kura çekimi yapılacaktır.
3.Kurum ve Kuruluşları temsilen müsabakalara katılacak kişilerin en az 3 ( üç ) aydır Karacabey’de bir iş yerinde çalışıyor olmaları veya , Karacabey Doğumlu olmaları ya da Karacabey’de ikamet ediyor olmaları gerekmektedir.
4.Takımların  kontenjan oyuncusu ismi altında dışarıdan oyuncu getirmeleri sadece final maçında ve ”bir” oyuıncu ile sınırlıdır.
5.Müsabakalara resmi kurumlar , özel kuruluşlar Meslek Yüksek Okulu ve  Okul takımları da katılabilirler.
6.Müsabakalarda uluslararası Basketbol oyun kuralları geçerli olacaktır.
7.Müsabakalara katılacak takımların 5 (beş) kişi ile sahada hazır bulunmaları gerekir. Bir takım 12 (on iki) kişiden oluşur. Oyuncu değişikliği; oyun durduğu bir sırada topu hangi takım kullanacaksa o takım oyuncu değişikliği yapabilir.
8.Müsabakaya katılacak takımlar tertip komitesine resimli katılım formları ile Nufus cüzdanı fotokopisini  Katılım ücret dekontuyla birlikte teslim edeceklerdir.17EKİM/2008 tarihinden sonra teslim edilecek başvuru formları kabul edilmeyecektir. Katılım formunda ismi olmayan oyuncu oynatılmayacaktır. İtiraz halinde Düzenleme kurulu  tarafından işlem yapılacaktır.
9.Talimatta belirtilen kurallara uymayan takımlar müsabakadan ihraç edilir. İhraç edilen takım herhangi bir hak talep edemez.Müsabakalarla ilgili itirazlar 48 saat içerisinde itiraz dilekçesiyle birlikte 50 ytl.yi garanti bankasındaki İlçe Spor Müdürlüğü hesabına yatırıp dekontunu getirerek itiraz edebilirler aksi halde itirazlar dikkate alınmaz.
10.Tek devreli lig sistemine göre 4 periyod üzerinden   oynatılacaktır .Müsabakalarda beraberlik yoktur. .Beraberlik halinde 5’er dakikalık uzatma devreleri kesin sonuç alınana kadar devam eder.
11.Müsabakalara katılmak için başvuran takımlar katılım harcı olarak müsabaka masraflarında kullanılmak üzere  200 YTL (İKİ YÜZ  YTL.) ‘ yi  Karacabey GARANTİ BANKASI İLÇE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ’ nün 541-6694914 nolu hesabına yatıracaklardır. Müracaatlar sırasında dekontun bir nüshası Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne katılım formu ile birlikte teslim edeceklerdir.
12.Müsabakayı yöneten baş, yardımcı ve  masa hakemleri maç raporunu teknik komiteye teslim edeceklerdir.
13.Müsabakaya katılacak takım oyuncularının sağlık kontrollerimi yaptırmaları gerekmektedir. Bu yönde doğacak olumsuzluktan teknik komite sorumlu değildir.
14.Katılım formları İlçe Lig Heyetinden ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünden temin edilecektir.
15.Resimli katılım Formlarını yetiştiremeyen takımlar kura çekimine dahil olduktan sonra turnuvada oynayacakları ilk maçından önce teslim edebilirler. Bu formlarda daha sonra değişiklik yapılmayacağı gibi maçlara da katılım formlarını getirmeyen takım müsabakasını yapamayacaktır.
16.Müsabakalarda kurallara uygun numaralı takım formalarını kullanmak zorunludur. Spor ayakkabıları ve spor malzemeleri bir çanta içinde salona gelecek ,temiz olmayan  ve dışarıda kullanılan günlük ayakkabılarla spor salonuna girilmeyecektir. Antrenör ve diğer görevlilerin salona spor ayakkabısıyla gelmeleri gerekmektedir. Spor ayakkabısız ve uygun olmayan kıyafetle gelenler oyun alanına alınmayacaktır.
17.Müsabakalar sırasında HAKEMLERE, RAKİP TAKIM OYUNCULARINA, KENDİ TAKIM ARKADAŞLARINA, SEYİRCİYE SALDIRAN ve FİİLİ TECAVÜZDE BULUNAN  TAKIM TURNUVADAN İHRACEDİLECEKTİR.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.