Kursiyerler belgelendi!

 

İnşaat alanında yetki belgesi olan ilk inşaat ustalarının eğitimleri sona erdi:

 Mesleki Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törene Kaymakam Dursun Balaban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Belediye Yazı İşleri Müdürü Talih Düzgören, Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Ayhan Sağlam, Terziler Odası Başkanı ve BESOB Başkan Vekili Hüseyin Köse, Şoförler Odası Başkanı Ramazan Bay, SS Karacabey Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi ve Demirciler Odası Başkanı Burhan Sevinç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Naci Güncü, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Aydın, KTSO Genel Sekreteri Fehmi Yıldız ile kursiyerler katıldı.

            Ticaret ve Sanayi Odası ile Meslek Eğitim Merkezi arasında imzalanan protokol kapsamında Geçici Ustalık Yetki Belgesi sahipleri için hazırlanan eğitimler kapsamında; “Yapı Dekorasyon” eğitimi tamamlanmış ve kursiyerler yetki belgesi almaya hak kazandı.

            Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Sezgin Ak, “16.02.2010 tarih ve 27787 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmeliğe göre 01.01.2012 tarihinden itibaren inşaat ve tesisat işlerinde çalışanlara yetki belgeli usta olarak çalışma zorunluluğu getirilmiştir. Bu alanda belgesiz veya geçici belge ile çalışanların 2015 yılına kadar belge almaları ya da geçici belgelerini yenilemeleri gerekmektedir.

            İnşaat teknolojileri alanında çalışanların işlerini yasal çerçevede yapmaları için Mesleki Eğitim Merkezi olarak Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği yaparak 16 Haziran 2012 tarihinde başlattığımız 40 saatlik meslek geliştirme ve uyum kurslarının ilk bölümünü 22 Haziran 2012 tarihinde başarıyla bitirdik.

            İnşaat teknolojisi alanında belgesiz çalışan kişilerin Temmuz ve Ağustos ayları içinde kurumumuza ya da KTSO’ya başvurmaları halinde ikinci dönem devam kurslarımızı da Eylül ayı içinde açılacağını kamuoyuna duyururuz” dedi.

            Müdür Sezgin Ak ayrıca, Mesleki Eğitim Merkezi’nin bahçesinin düzenlenerek yenilenmesine büyük katkı sağlayan Karacabey Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Talih Düzgören’e teşekkür etti.

            KTSO Başkan Vekili Naci Güncü ise, Mesleki Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenledikleri kursa ustalık belgesi sahip herkesi beklediklerini duyurdu.

            Türkiye’de artık her iş ve hizmet için uzmanlık arandığını dile getiren Kaymakam Dursun Balaban, “Çağ, her konuda uzmanlaşma gerektiriyor. Bu kapsamda devletimiz, örgün eğitimin yanı sıra mesleki eğitim alanında da çalışmalar yapıyor. İlçemizde ise bu işi Halk Eğitimi Merkezimiz ile Mesleki Eğitim Merkezimiz üstleniyor. Ülkemiz deprem bölgesinde yer alıyor. Bu nedenle depremle yaşamak zorundayız. İşte tam da bu noktada siz kursiyerlerimize çok iş düşüyor. Unutmayalım ki, halkı mutlu etmek, yaşamak ve yaşatmak en başlıca görevimizdir” şeklinde sözlerini bitirdi.

            Konuşmaların ardından belge törenine geçildi. Kursa katılan 26 kursiyerden 25’i düzenlenen törenin ardından belgelerini aldı.

            Tören sonunda ise, Karacabey Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen ve güzel bir görünüme kavuşan Mesleki Eğitim Merkezi bahçesinin temsili açılışı gerçekleşti.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.