“Kurban bereketi yıl boyu sürsün”

Karacabey Kızılay Şubesi, “Vekaletle kurban kesim kampanyası”nın bu yıl da devam edeceğini duyurdu. “Kurban bereketi yıl boyu sürsün” sloganı ile düzenlenen kampanyada, binlerce yoksulun sofrasına et ulaşması sağlanacak.

Hayırsever vatandaşların kampanyaya ilgi göstermesini isteyen Kızılay Karacabey Şubesi Başkanı Ahmet Kırmızı, “İhtiyaç sahiplerine sadece Kurban Bayramı döneminde değil, yıl boyunca ulaşacağız” dedi.

Kırmızı, “Vatandaşlarımızın Kurban ibadetlerini amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilmeleri için ortaya koyduğumuz, 'Kurbanda Kızılay Modeli'ni bu yılda titizlikle uygulayacağız. İyiliğin sınır tanımayacağı düşüncesiyle sadece ülkemizdeki değil dünyanın dört köşesindeki ihtiyaç sahiplerine elimizi uzatacağız. Türk Kızılayı 2013 yılı Kurban Bayramı'nda vatandaşların kurban vecibelerini İslami usul ve kurallara uygun hijyenik şartlarda yerine getirilebilmesi ve bu vesile ile ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmek amacı ile kurban kampanyası düzenlendi. 2013 Kurban vekalet bedeli yurt içi bir hisse vekalet bedeli 575 TL, yurt dışı 300 TL olarak belirlendi” ifadelerine yer verdi.

Kampanyaya katılmak isteyenlerin ödemelerini 4 taksitle yapabileceklerini vurgulayan Kırmızı, “Kurbanlar, vekalet vermek suretiyle dini hükümlere göre kesilecek. Şubemize 800 gramlık paketler halinde gönderilen kavurmalar tespit edilen ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Daha fazla sayıda ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürmek adına, kampanyamızın başarıya ulaşmasında basınımızın anahtar rol üstleneceğine inanıyoruz. Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen hayırseverler; Türk Kızılayı Şubelerini, PTT Şubelerindeki Kızılay Posta çeki hesabını, 168 ücretsiz çağrı merkezini ve www.kizilay.org.tr internet adresimi kullanarak vekalet verebileceklerdir. Ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek olan vekalet sahipleri 4 taksit imkanından da yararlanabileceklerdir” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.