Kurban Bayramı kutlama programı

Karacabey Kaymakamlığı 27 Kasım 2009 Cuma günü Kurban Bayramı kutlama programını açıkladı.
            Buna göre, bayramın birinci günü saat 14.00-14.45 arasında Öğretmenevi’nde kamu görevlileri ve halkla bayramlaşılacak.
            Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı, Jandarma Komutanı, Emniyet Müdürü ve Müftü’den oluşan heyet; 14.45-15.00 arası Cezaevindeki mahkumları, 15.00-15.15 arası Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanlığını, 15.15-15.30 arası İlçe Emniyet Müdürlüğünü ve 15.30-15.45 arasında ise Belediye Başkanlığını ziyaret edecek. Bayramda ikramın Belediye Başkanlığı’nca gerçekleştirileceği bildirildi.
Kaymakam Balaban’ın bayram mesajı
            Kaymakam Dursun Balaban, Kurban Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, toplumsal birlikteliği sağlayan değerlerin anımsandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı anlamlı günleri karşılamanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.
            Dini Bayramlar, insanların kırgınlık ve dargınlıklardan arınarak sevgi, saygı ve hoşgörü duyguları içerisinde kucaklaşmalarına olanak sağlayan müstesna günler olduğuna dikkat çeken Balaban, “Her türlü güzelliğin ve mutluluğun yaşandığı bayramlar; eşin, dostun, akrabanın, hastaların, büyüklerin ziyaret edildiği; yetimlerin ve buruk gönüllerin tamir edildiği; fakir-fukaranın aranıp gözetildiği; muhtaçlara yardım elinin uzatıldığı; çocukların sevindirildiği; dargınlıkların, kırgınlıkların giderildiği; af, hoşgörü ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı; mazlumlara dua edildiği ve zulmün lanetlendiği günlerdir. Bayramlarda, dargınlıkları ve kırgınlıkları unutmalı, birlik ve dayanışmamızı arttırmalı, geleceğe inancımızı her koşulda korumalıyız” dedi.            Bayramların anlamını, güzelliğini ve değerini, sayılı günlerle sınırlı tutmayarak yaşamın her evresinde ve tüm ilişkilerde anımsanması gerektiğini belirten Kaymakam Dursun Balaban, “Hoşgörü, barış ve kardeşlik ortamının toplumun tüm kesimlerinde oluşmasının sorunlarımızın çözümünde etkili olacağını unutmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Karacabey halkının Kurban Bayramını kutlar, bayramın ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diler, sevgi ve selamlarımı sunarım” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.