Kumbasar’ın ‘problem’ kaygısı!

Kumbasar’ın ‘problem’ kaygısı!
Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü görevine, Adana Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ın atanacağı haberi üzerine İl Milli Eğitim eski Müdürü Reşat Kumbasar, “Gülsar, göreve geldikten sonra Adana eğitim alanında en problemli il oldu. Adana’da eğitim alanında yaşanılan problemler, Gülsar’ın Bursa’ya gelmesiyle buraya taşınacak” dedi.
Adana Milli Eğitim Müdürlüğü’nü vekaleten yürüten ve kadrosu Bursa’da ilköğretim müfettişi olarak görünen Gülsar için Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de olur verdi.
Bakan Çelik’in atamayı onaylanmasının ardından birkaç gün içinde Bursa’da göreve başlaması beklenen Gülsar hakkında ilk yorum ise İl Milli Eğitim eski Müdürü Reşat Kumbasar’dan geldi. Yaklaşık 5 yıl süresince vekaleten yürüttüğü İl Milli Eğitim Müdürü görevinin ardından Ankara’ya Daire Başkanı olarak atanan Kumbasar, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü, en önemli mevkilerdendir. Dolayısıyla bu koltuğa oturacak kişinin de her kesimce kabul görmüş olması gerekir” diye konuştu.
Bursa’da 4 ayda bir İl Milli Eğitim Müdürü’nün değiştiğini, bunun pek çok alanı da olumsuz etkilediğini kaydeden Kumbasar, eğitimde başarının sağlanabilmesi için istikrar olması gerektiğini bildirdi. Bursa Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptığı süre içinde biriken izinlerini henüz doldurmadığını da sözlerine ekleyen Kumbasar, “Birikmiş 3 aylık iznim vardı. 1 buçuk ayını kullandım. 1 haftadır Ankara’daki görevime devam ediyorum. Kalan 1 aydan fazla iznimi de kullanacağım” dedi. Gülsar’ın göreve başlaması halinde, 6 yıldır vekaleten yürütülen İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne asaleten görev yapacak müdür atanmış olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.