Kula: “Tatil dönüşüne dikkat!”

Karacabey Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fikret Kula, Ramazan ayı ve okulların açılışının hemen hemen aynı döneme denk gelmesi nede-niyle sürücüleri uyardı.
Tatil dönüşü yollarda normalden 2-3 kat fazla yoğunluk olduğunu söyleyen Kula, “Tatilcilerimiz dönüşlerini son güne bırakmasınlar. Çünkü, son güne bırakılan tatil dönüşlerinin sonuçları çok acı oluyor. Bu yoğunluk içerisinde araç kullanan sürücüler yola yorgun ve uykusuz çıkmamalı. Kesinlikle dönüş için acele edilmemeli. Mutlaka trafik kurallarına ve hız sınırlarına uyulmalı” dedi.
Trafik kazalarının tatil başlangıç ve dönüş zamanlarında normalin 2-3 katı fazla olduğunu belirten Kula, “Gündüz sıcakta araç kullanmamak için gece yola çıkılması çok sakıncalı. Çünkü, herkes aynı düşünce ile gece yarısı uykusunu almadan yola çıkıyor. Böyle olunca kazalar kaçınılmaz oluyor. Bu şekilde yola çıkmak kazaya davetiyeden başka bir şey değildir. Bunun için tatilcilerimizin mutlaka gündüz yolculuğunu tercih etmeleri kendi faydalarına olacaktır” diye konuştu.
Son 10 yılda meydana gelen 5 milyon 80 bin 293 trafik kazasında 48 bin 300 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 milyon 386 bin 517 kişinin de yaralandığını anlatan Kula, “Bu sayıya hastanelerde hayatlarını kaybedenler dahil değildir. Hastanelerde hayatını kaybedenlerle bu sayı 100 binin altına düşmez. Mutlaka bu sayıları aşağıya çekmemiz gerekiyor. Bunun için yapılması gereken sürücülerimizin kendilerine emanet edilen canları kendi canları gibi düşünüp, trafikte hareketlerini ona göre ayarlamalı. Yani araç kullanırken çok dikkatli olunmalı, kurallara mutlaka uyulmalı. Çünkü, hız yapıp kaza yapana ödül verilmiyor. En iyi sürücü hız yapan değil, kaza yapmayan sürücüdür. İyi sürücü yol verir, yol gösterir, yorgun ve uykusuz yola çıkmaz, en önemlisi hatalı sollama yapmaz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.