Kul, “AK Parti İl Başkanı karşıma çıksın hesaplaşalım”

DSP İl Yönetimi ve ilçe yöneticileri önceki akşam, AB Gıda’nın kıskacında kalan Taşlık ve Akçakoyun köylerine çıkartma yaptı.
    DSP İl Başkanı Hüseyin Kul, eski Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Orhan Ocak, İl Sekreteri Murat Özbilge, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ziya Doğanay, Vural Doğar, Hasan Ün, Karacabey İlçe Başkanı Nuri Uzel ile yöneticiler Karadağ eteklerinde kurulması gündemde olan taş ocağı, çimento ve kireç fabrikasının olumsuz etkileneceği Taşlık ve Akçakoyun köylerine çıkartma yaptı. Köylülerin sıkıntıları, tarım, hayvancılık ve ülke gündemine dair güncel sorunların konuşulduğu köy ziyaretlerinin ilk durağı AB Gıda’nın 610 dünüm arazi üzerinde taş ocağı işletmeye hazırlandığı Taşlık Köyü oldu.
Taşlık Kahvehanesi’nde köylüleri dinleyen DSP’liler, umut verici sözleriyle vatandaşlara yol gösterdi. AB Gıda’nın 610 dönüm maliye arazisini satın almasından sonra, burada mermer ocağı işletileceği duyumlarını aldıklarını belirten vatandaşlar, kıt kanaat geçimlerini yaptıklarını çiftçiliğin bitmesinden endişe duyduklarını kaydetti.
Köylülere seslenen DSP İl Başkanı Hüseyin Kul, “Kömür dağıtarak oy toplayanlar, her türlü oyunu oynuyor. Bu küçük ikramlarla vatandaşın gözünü boyayan zihniyet, öbür tarafta kepçeyle ülkeyi satıyor. Amaçları köylüyü bitirmek. Çiftçiyi üretemez hale getirerek, AB üreticisinin pazarı haline getirmek, çünkü bunlara öyle emir verilmiş. Ama bu gerçekler içimi yakıyor. Ülkesinde yaşayıp ülkesinde ölecek olan herkesin de içini yakıyor” dedi.
Toplantı sonunda Taşlıklılar, zamanında okul yapımı için Milli Eğitim Müdürlüğü’nün arsa istediğini ve 8 dönüm araziyi okul yapımı için tahsis ettiklerini vurgulayarak, daha sonra bu arsa için devlete 16 milyar para ödediklerini vurguladı.
İl Başkanı Kul, bu ilginç olay üzerine üç yıldır Bursa’nın nasıl yönetildiğini halk görsün diye AKP İl Başkanı’nı canlı yayına davet ettiğini hatırlatarak, şu ana kadar cevap alamadıklarını sözlerine ekledi.
Sohbet sonrası Bağ-Kur’dan emekli olmak için evini satan ve bankadan kredi çekerek  pirim borcunu ödeyen İsmail Acaroğlu’yla (63) yakından ilgilenen İl Başkanı Kul ve Parti Meclis üyesi Orhan Ocak yaşlı adamın dramına tanık oldu. Her ay devletin ödediği maaşın banka tarafından kesilmesiyle zor şartlar altında yaşamak durumunda kaldığını belirten Acaroğlu, DSP’lilerden çözüm beklediğini iletti. İki yıl önce bacağı kesilerek iş yapamaz hale gelen yaşlı adamın sorunuyla ilgilenecekleri sözünü veren DSP’liler buradan Akçakoyun’a geçti.
Akçakoyun Köyü’nde “Bayırlarımız kimlere satılıyor?” feryadı ile karşılaşan DSP’liler, sorunlara ışık tutacak parti politikalarını anlattı.
Akçakunlular, “Uluslar arası ve ulusal sermayenin, Karacabey Ovası’ndan Bandırma’ya kadar uzanan topraklar üzerinde ne gibi bir oyun oynadığını anlayamıyoruz. Bu topraklar kimlere satılıyor? Gölecik Barajı’nın durumu ne olacak?” sorularıyla DSP’li yöneticilerde cevap aradı.
DSP İl Başkanı Hüseyin Kul, arazi yağmasının toplulaştırma politikasıyla önlenebileceğini belirterek, köylünün elinde küçük araziler olduğu sürece el değiştirmelerin sıkça yaşanacağını vurguladı.
Parti Meclis Üyesi ve eski Bursa Milletvekili Orhan Ocak Gölecik barajı ile ilgili sorulara yanıt verdi. Ocak, projenin gündeme alındığından buyana her hangi bir yatırımın olmadığına dikkat çekerek, ülkedeki bu tür yatırımların durdurulduğunu kaydetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.