Küçük Uğur, dört cana can katacak

Karacabey İkizce Köyü’nde minibüsün çarpması sonucu Tıp Fakültesi’nde yaşamını yitiren 9 yaşındaki Uğur Can Bayram, organlarıyla 4 cana can katacak.
4 gün önce, İkizce Köyü’ndeki evinin önünde bisikletiyle dolaşırken yaşanan feci kazada ağır yaralanan talihsiz Can, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Küçük Uğur Can, fakültenin yoğun bakım ünitesinde boş yer olmadığı için Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne gönderildi. Beyin kanaması teşhisiyle yoğun bakıma alınan talihsiz Can, yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılmadı. Beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine doktorlar, baba ile görüşerek organ naklini anlattı.
Aileden organ bağışı 4 can kurtaracak
Acı haber Uğur Can Bayram’ın yıllardır ayrı yaşayan anne ve babasını da bir araya getirdi. Doktorların uzun süren çabalarının ardından ikna olan anne Şefika Şirin (35) ve baba Turgut Bayram (38) organ nakli konusundaki sevindirici haber için ortak karar verdi. Bunun üzerine Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ndeki nakil operasyonunun ardından küçük Uğur Can Bayram’ın karaciğeri 17 yaşındaki bir çocuğa nakledilmek üzere İstanbul’a, bir böbreği İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’ne gönderilirken diğer böbrek ve korneaları Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kaldı. Organlar nakil bekleyen hastalara gerçekleştirileceği belirtildi.
Çocuk yaşta trafik kazası sonucu yaşamını yitiren talihsiz Can’ın beklenmedik ölümü büyük üzüntü yaratırken, ailesinin örnek tutumu biraz olsun teselli yaşattı ve takdirle karşılandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.