KTSO’dan meslek edinme fırsatı

Karacabey Ticaret Sanayi Odası ve Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi işbirliği ile gençler tek kuruş ödemeden meslek sahibi olabilecek.

KTSO Başkanı Naci Güncü, Başkan Yardımcısı İsmail Ülker, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Kazangil, Feti Toprak ile Genel Sekreter Özgür Carlı'nın yer aldığı heyet, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı çatısı altında hizmet veren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi'ne (BUTGEM) ziyarette bulundu. BUTGEM faaliyetlerini anlatan sinevizyon sunumunun ardından kurumun organizasyon yapısı, eğitim çalışmaları, hedef ve sonuçları KTSO heyetine aktarıldı.

BUTGEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahrettin Gülener, başta Bursa ve çevresi olmak üzere tüm Türkiye'de yetişmiş ara eleman sorunu olduğunu vurgulayarak, “Bir yanda işsiz ama kalifiye olmayan gençlerimiz bir yanda ise kalifiye ara eleman ihtiyacı olan işverenlerimiz var. Üzülerek belirtiyorum ki gençlerimiz meslek liselerinden hatta yüksekokullardan yeterli eğitimi alamadan mezun oluyorlar ve işgücü piyasasında iş bulmakta zorluk çekiyorlar. Biz BUTGEM olarak kökleri 1970'li yıllara dayanan meslek edindirmeye yönelik eğitim çalışmalarımızı bugün Türkiye'nin başka hiçbir yerinde olmayan modern hizmet binalarımızda teorik ve uygulamalı nitelikli eğitim programlarıyla sürdürüyoruz. Bu kapsam da binlerce kursiyerimizin eğitim almasını sağlayarak onların meslek edinmesine aracı oluyoruz. Sürekli yaptığımız araştırmalarla sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda eğitimlerimizi güncelliyor ve gençlerimize iş bulabilecekleri alanlarda eğitim veriyoruz” dedi.

KTSO Başkanı Naci Güncü, “Geçtiğimiz dönemlerde kısıtlı imkânlarımızla bu amaçlara yönelik meslek edindirme eğitimleri düzenledik. Şimdi bu faaliyetlerimizi güçlendirmek ve BUTGEM'in öncülüğünde Karacabey'imiz de benzer bir yapıyı oluşturmak istiyoruz. İlçemiz de Türkiye'nin önde gelen sanayi firmaları ve daha küçük ölçekli firmalarımız var. Önümüzdeki dönemde otoyol projesinin tamamlanmasıyla birlikte birçok sanayicimiz ilçemiz de yatırım yapacak. Gençlerimizi bu çerçevede geleceğe hazırlamak, meslek edinmelerine yardımcı olmak üzere nitelikli eğitim almalarını sağlamak başlıca amaçlarımız arasında yer alıyor. Değerli sanayicilerimiz Ömer Kazangil, oluşturacağımız programlar için gerekli makine ve teçhizatın büyük kısmını bağışlayacağını ve elinden gelen desteği sağlayacağını şimdiden belirtiyor. Bu eğitim faaliyetlerine öncelikle BUTGEM çatısı altında başlayacağız, kursiyerlerimizin BUTGEM'e ulaşım ve masraflarını karşılayarak gençlerimizin eğitimlere katılmasını gerçekleştireceğiz. İlçemizdeki eğitim kurumları ile yapmayı umduğumuz birlikteliklerle aynı nitelikli eğitimi Karacabey'de gençlerimize sunacağız. BUTGEM yetkilileri bize destek vereceklerini belirtti. Kendilerine bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Güncü, Ekim ayında başlaması planlanan eğitimler için lise mezunu gençlerin KTSO ile irtibata geçmesini isteyerek, Bursa'ya taşımalı olarak gerçekleştirilecek eğitim programının başlıklarını şu şekilde sıraladı;

*Gaz altı Kaynakçılığı, 3 ay (300 saat)

Sac Metal Kalıp Tasarımı, 4 ay (896 saat)

*CNC Operatörlüğü, 4 ay (800 saat)

*Yazılım Uzmanlığı, 4 ay (400 saat)

*Otomasyon Sistemleri, 4 ay (400 saat)

*Moda Tasarımı, 4 ay (896 saat)

*Cad-Cam 1 (Autocad), 2,5ay (100 saat)

*Cad-Cam 2 (Solid cam), 2,5ay (200 saat)

*Plastik Enjeksiyon Operatörlüğü, 3 ay (300 saat)

*Sac İşçiliği, 3 ay (420 saat)

*Satış Pazarlama ve Ön Muhasebe, 2 ay (110 saat)

Eğitimlere katılacakların 18-35 yaş arasında en az lise mezunu ve işsiz olmaları gerekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.