KTSO’dan İş sağlığı eğitimi

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası 8. Meslek Komitesi ile Demirci, Marangoz ve Benzerleri Esnaf Sanatkarlar Odası, “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” kapsamında üyelerine seminer düzenledi.
Uzman Grup Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi yetkililerinin sunumuyla gerçekleşen seminerde, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na uygun düzenlemeleri yapmayan firmalara uygulanabilecek cezai yaptırımlar ve yapılması gerekenler hakkında bilgilendirme yapıldı. KTSO Konferans Salonu”nda gerçekleşen seminerde, Uzman Grup OSGB Yetkilisi Dr. Yasemin Karaer, on kişinin altında çalışanı olan işyerlerinin, üç aylık süreler içerisinde devlet tarafından destekleneceğini belirtti. Mustafakemalpaşa’da bazı anlaşmalar yaptıklarını belirten Karaer, Karacabey’de faaliyet gösteren firmalarla da çalışmak istediklerini kaydetti.
Seminerin sonunda söz alan KTSO Başkan Yardımcısı Feti Toprak, “İş sağlığı ve güvenliği konusunda üyelerimizin mağduriyet yaşamaması için eğitimler ve sağlık raporları gibi çeşitli hizmetler sunduk. Bilgilendirme seminerleri düzenledik. Üyelerimizin vakit kaybetmeden gerekli çalışmaları yapmalarını umuyorum. Kanunun gereklerine uyulmaması halinde karşı karşıya kalınacak cezaların yüksekliğini tekrar hatırlatmak istiyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.