KTSO’dan Çağlaya’na Karacabey raporu

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özer Matlı, BTSO’da düzenlenen “Bursa Genel Değerlendirmesi” konulu toplantıda Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’a yaşanan sıkıntıları aktardı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye ekonomisine katkısı açısından Bursa’nın önemli olduğu ve MR’ını çekmeye geldiklerini belirtti.
Bursa ilçelerindeki Ticaret ve Sanayi Odaları adına konuşan KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Türkiye’nin sanayileşmesini küresel gelişmelere entegre etmeye çalıştığı bir dönemden geçtiğini belirtti. Matlı, sanayide sadece emek faaliyetine ve döviz kuruna dayalı rekabet devrinin artık kapandığını vurguladı. Rekabetin, yüksek katma değer ve sektörlerin hedeflenmesiyle sağlanacağını söyleyen Matlı, Bursa ilçeleri olarak önceliklerinin ormancılıktan, tarım ve hayvancılığa kadar, sektörel kümelenmeleri tescil edecek, yatırım indirimi uygulamasını bünyesinde barındıran bir teşvik sisteminin oluşması olduğunu vurguladı. 2007 yılında 35 milyar doları aşan cari işlem açığının, 2008 yılında 40 milyar dolara ulaşabileceğini belirten Matlı, bu açığın kapatılmasının mümkün olmayacağını vurguladı. Aksi halde, ülkemizin yurtdışı finans kaynaklarına bağımlılıktan kurtaramayacağını belirten Matlı, “Bizler, ilçelerde birer çoban ateşi gibi sanayileşip meşale olmaya ve Atatürk’ün belirttiği, ekonomik bağımsızlığını kazanmış bir ülke yaratmaya hazır sanayicilerin bulunduğuna inanıyoruz” dedi.
Karacabey’in sorunlarıyla yakından ilgilenen Bakan Çağlayan’a, KTSO’un hazırladığı rapor, toplantı sonunda Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ve Meclis Başkanı Tarık Tezel tarafından sunuldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.