KTSO, yurtdışından döndü

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) heyeti, Yunanistan, Makedonya ve Bulgaristan temaslarını tamamlayıp ilçeye döndü.

KTSO heyetinde, Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü, Başkan Yardımcısı İsmail Ülker, Yönetim Kurulu Üyeleri, Feti Toprak, Fikri Sezer, Meclis Üyeleri, Atalay Çetin, Ümit Vural, Bülent Şen, Serhat Erdem, Uğur Koçak, Muammer Üstündağ, İlhan Elbir, Selçuk Erarslan ve Genel Sekreter Özgür Carlı yer aldı.

Yurtdışı temaslarının ardından açıklama yapan Başkan Naci Güncü, “Komşu ülkeler ile iş hacmimizi artırmak, özellikle balkanlar da yatırım yapmayı planlayan üyelerimize gerekli desteği sağlamak amacıyla Yunanistan, Makedonya ve Bulgaristan ile temaslarda bulunduk.

Ülkelerin imkânlarını öğrenmek ve Sütaş'ın Makedonya'da bulunan fabrikasını incelemek üzere çıktığımız iş gezimiz oldukça verimli geçti.

Yunanistan ile başladığımız gezide, Selanik Başkonsolosumuz Tuğrul Biltekin ve  Ticaret Ataşemiz Kemal Sinan Tüzün ile bir araya geldik. Toplantıda, üyelerimizin sektörleri, iş hacimleri ve ekonomik durumları hakkında bilgiler sunduk. Ziyaretimizden duydukları memnuniyeti dile getiren Başkonsolosumuz, özellikle Kuzey Yunanistan bölgesinde süt ve gıda fabrikalarının ekonomik kriz nedeni ile nakit sıkıntısı yaşadıklarını dile getirdi. Üyelerimizin, buradaki firmalar ile ortaklık kurabileceklerini, kendilerine her türlü lojistik desteği sağlamaktan mutluluk duyacaklarını belirttiler. Ülkenin bürokrasinin sıkıntılı olduğunu, ancak ortaklıklar kurularak iş yapma imkânı sağlanabileceğini ifade ettiler.

Verimli geçtiğine inandığımız toplantının ardından, Ulu Önder Atatürk'ün evini ziyaret ederek restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldık. 

Makedonya Üsküp'de bulunan Sütaş'ın fabrikasını ziyaret ederek yatırım nedeniyle duyduğumuz gururu paylaştık. Genel Müdür A. Müşfik Sözer, bizi karşılayarak fabrikayı gezdirdi. Üretim hatları ve ürünler hakkında bilgi verdi. Ülkeye özgü üretilen ürünleri tatma imkânı bulduk. Makedonya, Avrupa'nın ortasında yer almasına karşın, savaşın izleri halen silememiş. Verimli araziler büyük çoğunlukla atıl durumda. Sanayi gelişememiş. Yatırım için gelenlere bedelsiz arazi, uzun süreli vergi muafiyeti gibi birçok kolaylık sağlanıyor. İlçemizin girişimcileri Makedonya'da özellikle tarım, hayvancılık ve buna dayalı sanayi anlamında yatırım yapabilirler.

Üyelerimizin bu ülkelerde yapacakları ihracat, yatırım ve benzeri konularda bizimle temasa geçmelerini bekliyoruz. Üyelerimize her türlü desteği sunmak üzere yaptığımız görüşmelerin fayda getirmesini umuyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.