Kredi kartına 6 taksitle yarış atı

Tarım İşletmeleri Genel Müdürü (TİGEM) Halis Bilden, geçen yıl uygulamaya konulan kredi kartıyla tay satışının bu sene de devam edeceğini söyledi. Bilden, her satışta bir tayın çekilişle ihaleye katılan at severlere hediye edileceğini bildirdi.
    Tarım İşletmeleri Genel Müdürü (TİGEM) Halis Bilden, 2013 yılı tay satışlarıyla ilgili TİGEM Karacabey İşletmesi'nde bir basın açıklamasında bulundu. Her yıl 250 ile 300 civarında tay satışı yapıldığını ifade eden Bilden, 2013 tay satış sezonunun 4 Haziran'da Anadolu Tarım İşletmesi'nde yetiştirilen 57 tayın satılmasına başlanacağını duyurdu.
    Bu yıl satışa çıkarılacak tayların çok özel taylar olduğunu ve satışların bir kısmının 1, bir kısmının da 2 yaşındaki taylardan oluşacağını belirten TİGEM Genel Müdürü Halis Bilden şunları söyledi: "Karacabey Tarım İşletmesi'nde bu yıl yine dört satış gerçekleştireceğiz. Bunların ilki Anadolu Tarım İşletmesi'nde yetişen taylar, ikincisi Karacabey Tarım İşletmesi'nde yetişen taylar, üçüncüsü Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde yetişen taylar, sonuncusu yine Karacabey Tarım İşletmesi'nde yetişen taylardan oluşacak.
    İlk satışımız 4 Haziran'da gerçekleştirilecek ve diğer satışlarımızın tarihlerini yine sizlerle paylaşacağız. Daha sonra her işletmemizde yetiştirilen elit taylarımızın satışını ayrı ayrı olmak üzere Veliefendi Hipodromu'nda yapacağız. Toplam 277 tay satmayı planlıyoruz. Bunların hepsi Kafkaslı, Baba Mevlüt, Bilgin, Caş ve Yavuzca gibi safkan ve çok önemli aygır ve kısraklardan olan taylarımız. Bu arada yine her satışta promosyon atlarımız olacak. Satışa çıkaracağımız 57 taydan bir tanesini, noter huzurunda yapılacak olan çekilişle satışa katılanlardan bir kişiye hediye edeceğiz. Bu yılda kısrak alımına devam edeceğiz. Eğer istediğimiz vasıfta bulabilirsek 20 civarında kısrak almayı planlıyoruz. Nezih ve özel müşteri kitlemiz bulunmakta. Bu yıl arkadaşlarımızı satıştan iki gün önce buraya davet edip onları misafir edeceğiz. Gelsinler hem haramızı gezsinler, hem atları nerede üretiyoruz, nasıl yetiştiriyoruz görsünler istiyoruz."
    Geçen yıl başlatılan kredi kartına taksitli tay satışının devam edeceğini anlatan Bilden, "Limiti müsait olan müşterilerimize kredi kartına 6 ay taksitle satışlarımız devam edecek. Ayrıca daha geniş kitlelere ulaşmak için 8 ilde billboardlara ilan vererek satışlarımızı duyuruyoruz. Son zamanlarda Arap ve Kuzey Afrika ülkelerinin atçılığımızla yakından ilgilendiklerini öğrendik. Eğer ilgilenen varsa, ilk satışımız için onları da işletmemizde bekleriz. Diğer tarihleri de duyuracağız . Bu ülkedeki at meraklılarını da 1. sınıf yarış atları için Karacabey'e, elit tay satışlarımız için Veliefendi'ye bekliyoruz" dedi.
    Karacabey harasında yetiştirilen bazı damızlık saf kan atlar öldükten sonra mezara gömülüyor ve başlarına şecerelerini yazan mezar taşları dikiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.