Köylere hizmet başlıca görevimiz

Köylere hizmet başlıca görevimiz
Karacabey Köylere Hizmet Götürme Birliği, önceki gün 67 üyenin katılımıyla genel kurul toplantısını gerçekleştirdi.
Ticaret Borsası Toplantı salonu’nda yapılan 6. olağan genel kurula, Kaymakam Dursun Balaban, 62 köy muhtarı ve 5 il genel meclis üyesi katıldı. Hotanlı Köyü Muhtarı Sami Özseçen ile Dağkadı Köyü Muhtarı Hasan Hüseyin Mıstık’ın divan heyetini oluşturulmasının ardından, okunan 2007 faaliyet raporu kabul edildi. Gündemin 8. maddesinde yer alan üye köylerin katılım payları yüzde 1 olarak belirlendi. Birlik tüzüğünün 14. maddesinin değiştirilmesi ise oy birliği ile karara bağlandı.
Her yıl üyeler tarafından belirlenen, 2 il genel meclis üyesi ve 2 muhtardan oluşan encümen üyeleri de belli oldu. Gerçekleşen seçim sonunda, AK Partili İl Genel Meclis Üyeleri Faruk Türe 55 oy, Adem Surguç 46 oy alarak encümen üyesi oldu. Demokrat Parti İl Genel Meclis Üyelesi Zeki Gülan’ın 19 oy alarak yedek üye oldu. Birlikte görev yapacak iki muhtar için de üç aday yarıştı. Adaylardan Gönü Köyü Muhtarı Erol Yıldırım 44 oy, Çavuş Köy Muhtarı İsmail Türk 39 oy alarak asıl üye olurken, Ortasarıbey Köyü Muhtarı Tuncay Güleç ise 27 oy alarak yedek üye oldu.
Bir yıllığına seçilen İl Genel Meclisi Üyeleri Faruk Türe ve Adem Surguç, köylere en iyi hizmeti verebilmek için çalışacaklarını belirtti. Türe ve Surguç, “Bursa İl Genel Meclisi’nde köprü vazifesi kurarak, köylere yapılacak yatırımları daha da arttırmak için çalışacağız. Köylerimizin sorunlarını gündeme getirip yakından ilgileneceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.
2007 – 2008 yılı için görev yapacak Köylere Hizmet Götürme Birliği yeni yönetimi; Kaymakam Dursun Balaban, İl Genel Meclis Üyeleri Faruk Türe, Adem Surguç, Muhtarlar Erol Yıldırım, İsmail Türk ve yedek listede yer alan Zeki Gülan ile Şerafettin Üner’den oluştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.